Providing Safety
Wat zijn OSSD contacten?

Wat zijn OSSD contacten?

OSSD is een afkorting voor “Output Switching Signal Device”. Dit type contacten (outputs) wordt met name toegepast in veiligheidssensoren, veiligheidsschakelaars, laserscanners, veiligheidslichtschermen of voor veilige besturingsuitgangen in PLC’s

Output Switching Signal Device

Halfgeleider of transistoruitgangen

We zien OSSD contacten steeds vaker in machineveiligheidscomponenten. Omdat conventionele 24V DC uitgangen niet ontworpen worden voor veiligheidsfuncties, dit komt met name doordat ze bij kortsluiting niet kunnen worden gedetecteerd door een externe 24V lijn .

Daarom worden de beide OSSD-uitgangen met een tijdvertraging uitgeschakeld. Tijdens de interval op deze output wordt een ingebouwde ingang geactiveerd en teruggelezen.

Als er na het uitschakelen van de OSSD output 24V op de ingang staat, wordt de fout gedetecteerd en schakelen de twee ingebouwde processoren beide outputs veilig uit.

OSSD-uitgangen zijn gewoonlijk halfgeleider- of transistoruitgangen, in tegenstelling tot relais- of contactuitgangen. Er zijn gewoonlijk twee onafhankelijke kanalen, de zogenaamde OSSD1 en OSSD2.

Deze technologie maakt het eenvoudig om kortsluitingen te bewaken tot het hoogste veiligheidsniveau (PLe volgens EN ISO 13849-1). Veel componenten met OSSD outputs zijn voorzien van status LEDs, zodat fouten snel opgespoord kunnen worden.

Unique Safety Product heeft de volgende producten in het assortiment die OSSD outputs bevatten:

Machinesafety-shop.com
Bekijk ons assortiment producten met OSSD contacten op onze webshop
www.machinesafety-shop.com.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid? De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen…

Fortress Sleutelgraveringen

Fortress houdt graveringen en sleutelnummers (differ) bij volgens de richtlijnen van ISO/TS 19837: 2018...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen