Providing Safety
Walibi Holland beveiligt achtbaan met interlocks

Walibi Holland beveiligt nieuwste attractie met Trapped Key Interlocks

De Trapped Key Interlocks van Fortress Interlocks worden veelvuldig toegepast op machines en processen in uiteenlopende industrieën, maar kun je ook achtbanen beveiligen met een Trapped Key Systeem? Jazeker! Sinds afgelopen jaar wordt de nieuwste achtbaan “UNTAMED” in Walibi Holland beveiligd met het Trapped Key Systeem van Fortress Interlocks.

Achtbaan UNTAMED van Walibi Holland

Walibi Holland beveiligt achtbaan met een Trapped Key Systeem

Achtbaan applicatie
Gate Interlock
 

Doordat de groene isolatie sleutel wordt
vrijgegeven, wordt de energie van de achtbaan
geïsoleerd.

Door het invoeren van de groene sleutel worden de blauwe sleutels vrijgegeven

De blauwe toegangssleutels worden ingevoerd om de gele veiligheidssleutels vrij te geven en de deur te openen
De medewerker houdt de gele sleutel bij zich om insluiting te voorkomen.
De blauwe toegangssleutel zit vast totdat de gele safety key terug is.
Groene power isolatie sleutel zit vast in de sleutelschakelaar, totdat alle blauwe
toegangssleutels terug zijn.

Walibi Holland beveiligt achtbaan
De toenemende veiligheidseisen voor nieuwe attracties vragen om een robuust en betrouwbaar beveiligingssysteem. Door het toepassen van het sleutelvergrendelingssysteem is het voor onderhoudspersoneel van Walibi Holland onmogelijk geworden om de gevarenzone te betreden zonder dat de attractie vooraf is veilig gesteld.

Op uitnodiging van Wiebe Damstra (Project Manager Walibi Holland) heeft Unique Safety Products de oplossing bedacht om de beveiliging van deze achtbaan te realiseren.

Alles overziend is de oplossing zeer laagdrempelig, maar uitermate betrouwbaar aldus Wiebe Damstra: “Het Trapped Key Systeem van Fortress Interlocks heeft zich ruimschoots bewezen. Wij zullen voor toekomstige attracties daarom vaker deze producten gaan toepassen”.

De applicatie werkt als volgt:

nieuws walibi achtbaan beveiliging A

Figuur A: Sleutelschakelaar
Om te beginnen wordt door middel van het draaien en uitnemen van de groene sleutel op de besturingseenheid de attractie afgeschakeld.

 

Figuur B: Sleutelwisselunit
Vervolgens wordt de groene sleutel in de sleutelwisselunit geplaatst. Waarna de blauwe sleutels kunnen worden uitgenomen. Dit zorgt ervoor dat de groene sleutel gevangen zit.

 

Figuur C: Mechanische deurvergrendeling
Tenslotte kunnen door middel van de blauwe sleutels de mechanische deurvergrendelingen  worden geopend. De gele sleutel, die vervolgens vrijkomt uit de deurvergrendeling, wordt door het onderhoudspersoneel als persoonlijke veiligheidssleutel mee de gevarenzone in genomen. Het uitnemen van de gele sleutel, zorgt ervoor dat de blauwe sleutel gevangen blijft in de deurvergrendeling. En de groene sleutel in de sleutelwisselunit. 

Dit heeft tot gevolg dat de achtbaan niet gestart kan worden terwijl iemand zich met de gele sleutel in de beveiligde zone bevindt. 

Machinesafety-shop.com
Tevens kunt u terecht op onze webshop voor een selectie van onze Trapped Key producten. www.machinesafety-shop.com.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

Proton RFID Veiligheidsshakelaar

Beveilig uw machines zelfs terwijl ze uit staan. Met de Proton RFID schakelaar van Mechan Controls is iedereen beschermd zelfs…

Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland

Speditionstraße 21
40221 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 88231735
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Productnieuws

Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van het benodigde Lockout-Tagout materiaal. Hier

Lees verder
Brady M610, M611, M710
Nieuws

Brady printer overzicht

Brady etiketten printers: een overzicht Brady Corporation verkoopt draagbare en benchtop printers voor het identificeren van datacom, draad- en kabelmarkering, laboratoria, gevaarlijke stoffen, leidingmerkers, type-

Lees verder