Providing Safety
Veilige toegang tot ASRS systemen

Veilige toegang tot ASRS systemen met amGard Pro

Automatic Storage and Retrieval Systems (ASRS) hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in verschillende sectoren. Tijdens al deze ontwikkelingen blijft veiligheid voor werknemers nog altijd even belangrijk. Maar hoe krijg ik veilig toegang tot deze ASRS systemen?  

Wat is een ASRS Systeem?

ASRS, ofwel Automated Storage and Retrieval Systems, zijn geautomatiseerde systemen die in magazijnen en distributiecentra worden ingezet om de opslag en  het ophalen van goederen te optimaliseren. ASRS-systemen maken gebruik van geautomatiseerde technologieën zoals geautomatiseerde kranen, transportbanden en software om op een efficiënte en nauwkeurige manier goederen te op te slaan, te verzamelen en te verzenden.

Het gebruik van ASRS-systemen vermindert de afhankelijkheid van handmatige arbeid, verbetert de snelheid van magazijnoperaties en maximaliseert de beschikbare opslagruimte. Ze zijn ontwikkeld om de toegankelijkheid en het beheer van de voorraad te verbeteren, waardoor bedrijven kosten kunnen verminderen en de productiviteit kunnen verhogen. Deze geautomatiseerde systemen vinden vaak toepassing in sectoren met aanzienlijke opslagbehoeften, zoals de logistieke sector, productie en distributie.

Applicatie geautomatiseerde magazijn

Inbouw sleutelschakelaar
Handmatige kraanbediening.

Inbouw sleutelschakelaar
De-activatie van de handmatige kraanbediening.

Lichtschermen
Lichtschermen voor lichaamsdetectie.

Ethernet gestuurde
veiligheidsvergrendeling
met bedienknoppen
De sleutel uit de schakelaar
wordt gebruikt voor
toegangsaanvraag.

Machineafscherming
Machineafscherming creëert
een veilige zone. 

Toegang tot het ASRS systeem

In magazijnen is het gebruikelijk dat personeel vrij door de ruimte beweegt (full body access), terwijl machines en robots in uitgestrekte gebieden opereren.

Tegelijkertijd bestaat het risico dat dozen en producten in gevaarlijke zones terechtkomen, wat tot storingen kan leiden. Het is van vitaal belang om een ongeplande herstart te voorkomen, aangezien personen die gevallen dozen oppakken mogelijk gevaarlijk dichtbij robotica of transportsystemen kunnen komen.

amGard Pro als veilige oplossing voor uw ARSR-systeem

Om te verzekeren dat uw werknemers veilig het magazijn kunnen betreden biedt de amGard Pro  een uitstekende oplossing voor onder andere ASRS systemen.

Het toegangspunt tot het ASRS systeem is voorzien van een amGard Pro veiligheidsvergrendeling, deze deur kan alleen worden geopend als de sleutel uit de schakelaar op het bedieningspaneel wordt gehaald (nu in handmatige bedieningsmodus) en in de sleutelschakelaar van de op de deur gemonteerde interlock wordt gestoken.

Bij het insteken van de sleutel in de sleutelschakelaar op de deur wordt de interlock ontgrendeld en de actuator kan uit de interlock worden verwijderd, waardoor het toegangspunt wordt geopend. De sleutel kan vervolgens worden verwijderd door de operator, die deze kan meenemen terwijl hij zich in de beveiligde ruimte bevindt

De eenheid is ook uitgerust met een noodontgrendeling, wat betekent dat het personeel in noodgevallen uit de beveiligde ruimte kan ontsnappen. AmGard Pro biedt totale elektromechanische veiligheidsoplossingen geschikt voor gebruik in SIL3 (EN/IEC 62061), Categorie 4 (EN 954-1) en PLe (EN/ISO 13849-1) applicaties. Deze productgroep is gecertificeerd door TüV SUD.

Volledige beveiliging met AmGard Pro voor Heavy Duty applicaties

De amGardpro fungeert dus als een veilige oplossing voor het toetreden van een ASRS systeem. Echter maakt dit het ASRS systeem nog niet volledig veilig. Machineveiligheid producten zoals lichtschermen detecteren de toegang van personen tot machines en installaties op locaties waar dit niet gebruikelijk is, denk aan een loopband met producten. Zodra het lichtschermen een persoon detecteert stopt het onmiddellijk om de veiligheid voor de medewerkers te waarborgen.

Daarnaast zorgt de machineafscherming voor een fysieke beveiliging rond machines, robots en installaties.

Toegepaste producten in dit praktijkvoorbeeld:

Machineafscherming​

Machinehekwerk zorgt voor een fysieke beveiliging rondom machines, robots en installaties.

amGard Pro​

Modulaire heavy duty stalen veiligheidsschakelaars.

Lichtschermen​

Veiligheids-Lichtgordijnen voor optische toegangsdetectie van personen in machine­veiligheidsapplicaties.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

Het gebruik van Alfred-vergrendelingen

Bij Unique Safety Products hebben we een ruim assortiment Fortress veiligheidsschakelaars. U vindt bij ons een reeks robuuste vergrendelingsapparaten, ontworpen…

De functie van Toegangssleutels vs Veiligheidssleutels

In dit artikel wordt onderzocht hoe het gebruik van toegangssleutels en persoonlijke veiligheidssleutels effectief insluitingsgevaar kunnen voorkomen en zo voor…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Nieuws Alfred Range explosion proof
Machineveiligheid

Het gebruik van Alfred-vergrendelingen

Bij Unique Safety Products hebben we een ruim assortiment Fortress veiligheidsschakelaars. U vindt bij ons een reeks robuuste vergrendelingsapparaten, ontworpen en gecertificeerd voor gebruik op gevaarlijke locaties en in explosieve atmosferen…

Lees verder