Providing Safety
Veilige radarscanner ongevoelig voor omgevingsinvloeden

Veilige radarscanner ongevoelig voor omgevingsinvloeden

De Italiaanse fabrikant Inxpect S.p.A. heeft ’s werelds eerste radarbeveiliging op de markt gebracht voor machineveiligheidstoepassingen. Het voordeel van een veilige radarscanner ten opzichte van laserscanner en lichtschermen is de ongevoeligheid voor stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen.

Het alternatief voor laser scanners

Voorkom insluiting of gebruik als inloopbeveiliging

Nieuws LBK radarscanner

Het veilige radarsysteem van Inxpect bestaat uit een controller en max. 6 in serie te plaatsen sensoren. De sensoren kunnen eenvoudig aangesloten worden door middel van 5pin M12 stekkers. De  Inxpect veiligheidssensor is ongevoelig voor stof, gruis, vocht, vonken of temperatuurverschillen wat deze sensor ideaal maakt voor buitenopstellingen of gebruik in zware industriële omstandigheden.

Verschillende controllers
Er zijn 3 verschillende varianten controllers beschikbaar voor de smart sensoren. 

1. De digitale I/O controller, dit is het basis model. De sensor stuurt tot 6 radar scanners aan en over 2 digitale ingangen voor muting, noodstop of herstart functie.

2. De digitale ethernet en I/O controller,maakt het mogelijk om de radar scanner zowel lokaal als op afstand te configureren. 

3. Als laatste is er de Fieldbus controller, welke zorgt voor een directe verbinding met verschillende Ethernet protocollen wat vervolgens zorgt voor meer functionaliteit en uitgebreide diagnose.

Detectie zone
Afhankelijk van de grootte van het te bewaken gebied kan er voor elke sensor een wijde of een smalle beschermde ruimte worden ingesteld: de wijde beschermde ruimte heeft een detectiehoek van 110° horizontaal en 30° verticaal, de smalle beschermde ruimte een detectiehoek van 50° horizontaal en 15° verticaal.

De LBK radarbeveiliging is geschikt voor gebruik in PLd, SIL2 en Categorie 2 applicaties en is eenvoudig te programmeren middels de meegeleverde gebruiksvriendelijke software.

Machinesafety-shop.com
Op onze webshop machinesafety-shop vind u ons assortiment veilige radarscanners.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

5 stappen naar uw eigen geconfigureerde veiligheidsschakelaar​

Het kan gebeuren dat u een specifieke veiligheidsschakelaar zoekt die volledig aan uw wensen voldoet, maar niet in onze webshop…

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen