Providing Safety
Mechan introduceert een RVS RFID veiligheidsschakelaar

Mechan introduceert een RVS RFID veiligheidsschakelaar

Mechan Controls de Engelse producent van contactloze veiligheidsschakelaars brengt een RVS RFID veiligheidsschakelaar op de markt. Deze gecodeerde veiligheidssensor in volledig RVS 316, is uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie, corrosieve omgevingen en de farmacie.

Hooggecodeerde veiligheidsschakelaar volgens ISO 14119

Volledig RVS 316 voor corrosieve of hygiënische toepassingen

Nieuws Mechan RFID RVS sveiligheidsschakelaar

Stand-alone veiligheidsschakelaar
De RVS RFID veiligheidsschakelaar RSSG-SS is een stand online uniek gecodeerde veiligheidssensor. Hierdoor is de schakelaar te gebruiken als een type 4 veiligheidsschakelaar (ISO EN 14119). Standaard is de RSSG-SS voorzien van 2NO en 1NC contacten en geschikt voor het schakelen van 500mA op 24Vdc en 230Vac. De schakelafstand voor de RSSG-SS bedraagt 10mm.

De RSSG-SS kan in 40,000,000 unieke coderingen geleverd worden en bovendien ongelimiteerd eenvoudig re-teached worden door de spanning omlaag te brengen naar 20V en de nieuwe actuator aan te bieden.

Kies de geschikte aansluiting
Daarnaast is de RSS range, net als alle andere schakelaars binnen deze range van veiligheidsschakelaars,  verkrijgbaar met een 3, 6 of 10m voorbedraade kabel of een pig-tail stekkeraansluiting (5pin M12).

Deze RVS veiligheidsschakelaar is geseald tot IP67 & IP69K. Hierdoor is de schakelaar geschikt voor natte en stoffige omgevingen. Daarnaast kan door middel van de ingebouwde dual-colour LED eenvoudig de status worden afgelezen.

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over  RVS RFID veiligheidsschakelaar? Neem contact met ons op, of kijk verder op onze website bij veiligheidssensoren

Machinesafety-shop.com
Tevens kunt u ook terecht op onze webshop voor de RSSG-SS veiligheidssensor www.machinesafety-shop.com

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

5 stappen naar uw eigen geconfigureerde veiligheidsschakelaar​

Het kan gebeuren dat u een specifieke veiligheidsschakelaar zoekt die volledig aan uw wensen voldoet, maar niet in onze webshop…

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen