Providing Safety
Mechan introduceert een RVS RFID veiligheidsschakelaar

Mechan introduceert een RVS RFID veiligheidsschakelaar

Mechan Controls de Engelse producent van contactloze veiligheidsschakelaars brengt een RVS RFID veiligheidsschakelaar op de markt. Deze gecodeerde veiligheidssensor in volledig RVS 316, is uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie, corrosieve omgevingen en de farmacie.

Hooggecodeerde veiligheidsschakelaar volgens ISO 14119

Volledig RVS 316 voor corrosieve of hygiënische toepassingen

Nieuws Mechan RFID RVS sveiligheidsschakelaar

Stand-alone veiligheidsschakelaar
De RVS RFID veiligheidsschakelaar RSSG-SS is een stand online uniek gecodeerde veiligheidssensor. Hierdoor is de schakelaar te gebruiken als een type 4 veiligheidsschakelaar (ISO EN 14119). Standaard is de RSSG-SS voorzien van 2NO en 1NC contacten en geschikt voor het schakelen van 500mA op 24Vdc en 230Vac. De schakelafstand voor de RSSG-SS bedraagt 10mm.

De RSSG-SS kan in 40,000,000 unieke coderingen geleverd worden en bovendien ongelimiteerd eenvoudig re-teached worden door de spanning omlaag te brengen naar 20V en de nieuwe actuator aan te bieden.

Kies de geschikte aansluiting
Daarnaast is de RSS range, net als alle andere schakelaars binnen deze range van veiligheidsschakelaars,  verkrijgbaar met een 3, 6 of 10m voorbedraade kabel of een pig-tail stekkeraansluiting (5pin M12).

Deze RVS veiligheidsschakelaar is geseald tot IP67 & IP69K. Hierdoor is de schakelaar geschikt voor natte en stoffige omgevingen. Daarnaast kan door middel van de ingebouwde dual-colour LED eenvoudig de status worden afgelezen.

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over  RVS RFID veiligheidsschakelaar? Neem contact met ons op, of kijk verder op onze website bij veiligheidssensoren

Machinesafety-shop.com
Tevens kunt u ook terecht op onze webshop voor de RSSG-SS veiligheidssensor www.machinesafety-shop.com

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

All About Automation beurs in Friedrichshafen

Het is bijna zover! Op dinsdag 5 en woensdag 6 maart 2024 vindt de vakbeurs All about automation plaats in…

Gepersonaliseerde Veiligheidssleutels voor Trapped Key Interlocks

Interlockvergrendelingen worden vaak gebruikt in machines om een veilige werking te garanderen door...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Applicatie geautomatiseerde magazijn
Machineveiligheid

Veilige toegang tot ASRS systemen

Automatic Storage and Retrieval Systems (ASRS) hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in verschillende sectoren. Tijdens al deze ontwikkelingen blijft veiligheid voor werknemers nog altijd even belangrijk. Maar hoe krijg ik veilig toegang tot deze ASRS systemen?

Lees verder
Vacatures

Open sollicitatie

Wij verwelkomen open sollicitaties van harte. Indien je overtuigd bent dat jouw unieke vaardigheden en enthousiasme een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan ons team, nodigen wij je graag uit om met ons in contact te treden. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen en werken aan een succesvolle toekomst.

Lees verder