Providing Safety
RFID veiligheidssleutels

Veilige Doorgang: Veiligheid Garanderen met RFID Technologie

RFID-technologie heeft industrieën veranderd dankzij de draadloze mogelijkheden voor gegevensoverdracht. In veiligheidstoepassingen spelen RFID-veiligheidssleutels een cruciale rol bij het voorkomen van onverwacht opstarten van machines en het controleren van de toegang tot gebieden met beperkte toegang. Deze blog beschrijft de functie en het belang van RSK’s bij het verbeteren van de veiligheid op de werkplek.

RFID technologie

Fortress Safety amGard Pro opties

RFID
RFID, Radio Frequency Identification, maakt gebruik van radiogolven om informatie draadloos op afstand te verzenden of te lezen. Een RFID-systeem bestaat vaak uit een tag of label dat aan een voorwerp of zelfs persoon wordt bevestigd. De informatie op de tag of het label wordt vervolgens gelezen door een RFID-lezer en uiteindelijk verwerkt door intelligente software. Dit leidt tot een actie zoals het openen of sluiten van een deur.

Er zijn passieve en actieve RFID-tags. De lezer en leesantenne in passieve RFID-apparaten zenden de tag radiografisch uit. De passieve RFID-tag activeert zichzelf via het signaal dat hij ontvangt; hij heeft geen eigen energiebron. Ze zijn goedkoper, compacter en eenvoudiger te maken dan actieve tags omdat er alleen een microprocessor en een antenne nodig zijn. Passieve RFID-systemen maken gebruik van de banden met lage frequentie (LF), hoge frequentie (HF) en ultrahoge frequentie (UHF).

De tag in een actief RFID-systeem zendt een radiosignaal naar de leesantenne en lezer (ook wel gateway genoemd). Tags met actieve RFID-systemen hebben hun eigen zender en stroomvoorziening, meestal een zonnecel of batterij.  Deze zenden maar één keer uit en dat is aanpasbaar om de batterij te sparen. Toch is hun aankoopprijs aanzienlijk hoger dan die van passieve tags. De tag (en dus het voorwerp waarop hij is bevestigd) kan in real-time worden gevolgd door de gateways, die de signalen van de actieve tags ontvangen.

 

Wat is RSK?
RSK staat voor RFID Safety Key, deze veiligheidssleutels beschermen operators tegen machines die onverwacht opstarten. Ze worden voornamelijk gebruikt in toegangscontrolesystemen om toegang te verlenen of te beperken tot specifieke gebieden en middelen. Wanneer de RFID-tag wordt aangeboden aan een RFID-lezer, die meestal bij toegangspunten is geïnstalleerd, verzendt hij zijn unieke identificatiegegevens draadloos naar de lezer.

Voorbeelden van het gebruik van RFID veiligheidssleutels:

  • Toegangscontrole: RFID-veiligheidssleutels worden gebruikt om de toegang tot gebouwen, verdiepingen of specifieke gebieden binnen een gebouw te controleren. Als we dit relateren aan ons werkveld, tijdens machineonderhoud of terwijl machines actief zijn in een beveiligde ruimte, kan de toegang tot die gebieden worden beperkt tot specifieke werknemers door middel van RFID-veiligheidssleutels.
  • Tijd- en aanwezigheidsregistratie: RFID-veiligheidssleutels worden ook gebruikt om de tijd en aanwezigheid van werknemers bij te houden. Werknemers kunnen hun RFID-badges of -kaarten gebruiken om in en uit te klokken, zodat hun werkuren nauwkeurig worden bijgehouden.

Werking van de RFID veiligheidssleutels in de amGard pro serie van Fortress
De RSK pod heeft dubbele veiligheidscontacten. Wanneer een sleutel wordt verwijderd, gaan ze open. Sleutels worden veilig vergrendeld met elektromagneten. Een geel lampje betekent ontgrendeld, rood betekent een verwijderde sleutel.

RSK kan worden geïntegreerd in sluit- of controlestations van zware amGard pro-producten. RFID Safety Keys kunnen ook worden toegevoegd aan bestaande systemen waar een proactieve remfunctie nodig is.

RSK-eenheden kunnen standalone sleutelstations zijn of geïntegreerd worden in een sluitsysteem. Een pod kan 2 of 4 sleutels bevatten die elektromagnetisch vergrendeld zijn. Als er maar 2 sleutels nodig zijn, kan het modulaire ontwerp van de RSK extra bedieningen combineren binnen dezelfde pod.

RFID-veiligheidssleutel kwijt?
Als je een sleutel kwijtraakt, kunnen vervangende sleutels eenvoudig in het apparaat worden geprogrammeerd met behulp van een ’teach’-sleutel. Tijdens dit proces worden alle vorige sleutelcodes gewist, waardoor het risico van duplicaatsleutels wordt geëlimineerd. Als de verloren sleutel weer wordt gevonden, werkt hij niet meer, omdat de sleutelcode die door de pod is geaccepteerd, nu is vernieuwd. Door alle vorige sleutelcodes te wissen en nieuwe sleutels te programmeren met behulp van de leersleutel, behoudt het systeem zijn beveiligingsintegriteit.

Veiligheidsschakelaars
De veiligheidsschakelaars van Fortress Safety zijn modulair, wat betekent dat u ze kunt ontwerpen voor uw behoeften. Het is mogelijk om eenvoudige machinebesturingen zoals een noodstop, noodontgrendeling, veiligheidssleutels, toegangsverzoek, reset of een taglezer als geïntegreerde module aan deze veiligheidsschakelaars toe te voegen.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid? De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen…

Fortress Sleutelgraveringen

Fortress houdt graveringen en sleutelnummers (differ) bij volgens de richtlijnen van ISO/TS 19837: 2018...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen