Providing Safety
Gepersonaliseerde Veiligheidssleutels voor Trapped Key Interlocks

Het gebruik van gepersonaliseerde veiligheidssleutels

Interlockvergrendelingen worden vaak gebruikt in machines om een veilige werking te garanderen door bepaalde handelingen te voorkomen tenzij aan specifieke voorwaarden wordt voldaan. Persoonlijke veiligheidssleutels zijn een onderdeel van dit systeem, meestal ontworpen om alleen toegang te verlenen of specifieke functies mogelijk te maken als de sleutel wordt ingestoken en omgedraaid.

Persoonlijke Veiligheidssleutels

Mechanische Interlocks

Vergrendelingen kunnen zonder elektriciteit worden gebruikt omdat ze volledig mechanisch zijn. Vergrendelingen met vergrendelde sleutels kunnen worden gebruikt om complexe veiligheidssequenties af te dwingen, vooral als er meerdere energiebronnen bij betrokken zijn.

Fortress Interlocks is een bedrijf dat gespecialiseerd is in veiligheidsvergrendelingssystemen voor industriële toepassingen. Hun veiligheidsvergrendelingen zijn ontworpen om de veiligheid van het personeel te garanderen en ongelukken in gevaarlijke omgevingen te voorkomen.

Hoe kunnen trapped key vergrendelingen en veiligheidssleutels samen werken?

Vergrendelingsschakelaars met sleutel: Fortress biedt een reeks vergrendelingsschakelaars met een sleutel die een persoonlijke veiligheidssleutel vereisen om te kunnen worden bediend. Deze schakelaars kunnen worden geïnstalleerd op deuren, poorten of toegangspanelen om te voorkomen dat ze worden geopend terwijl de machine in werking is. De persoonlijke veiligheidssleutel is nodig om de schakelaar te ontgrendelen en toegang te krijgen tot het gebied.

Toegangscontrolesystemen: Fortress levert ook toegangscontrolesystemen die persoonlijke veiligheidssleutels gebruiken om toegang te verlenen aan specifieke personen op basis van hun autorisatieniveau. Deze systemen kunnen elektronische sleutels bevatten met RFID of biometrische technologie om gebruikers te verifiëren voordat ze toegang krijgen tot machines of gebieden met beperkte toegang.

Systeem voor uitwisseling van veiligheidssleutels: In sommige toepassingen kunnen Fortress veiligheidsvergrendelingen veiligheidssleuteluitwisselingssystemen bevatten, waarbij meerdere sleutels nodig zijn om machines veilig te bedienen. Elke sleutel wordt toegewezen aan een specifieke persoon en alle sleutels moeten in het interlock systeem worden gestoken voordat het kan worden geactiveerd, zodat meerdere personen aanwezig zijn en op de hoogte zijn van de werking van de machine.

Verschillende soorten sleutels

Standaardvarianten worden toegewezen aan elk ‘slot’ en de compatibele ‘sleutel’ die het slot bedient. Ze kunnen aan meerdere sloten worden toegewezen of individueel en uniek worden toegewezen binnen een volgordesysteem. Sloten kunnen alleen worden bediend met de sleutel die aan dat slot is toegewezen.

Een hoofdsleutel kan aan elk slot binnen het systeem worden toegewezen. Daarom kan deze sleutel elk slot van het systeem openen. “Een hoofdsleutel is een sleutel die meerdere sloten met verschillende coderingen kan openen.  Het wordt aanbevolen dat het management controle houdt over alle hoofdsleutels. Elk slot waaraan een hoofdsleutel is toegewezen, kan worden geopend met de hoofdsleutel.
BELANGRIJK: De kans bestaat dat je met een master sleutel de stappen in een vastzittende sleutelvolgorde niet hoeft te volgen.

Veiligheidssleutels van Fortress zijn robuust en hebben een faalveilig ontwerp. Je kunt de sleutels personaliseren met persoonlijke gravures en aangepaste kleuren. Ze bieden 200.000 unieke combinaties. Bovendien kun je sleutels direct identificeren met gekleurde zegels en strikken.

Persoonlijke sleutels spelen een belangrijke rol in mechanica voor verschillende redenen

Toegangscontrole: Persoonlijke sleutels helpen de toegang tot machines, gereedschap en apparatuur te controleren. Door een specifieke sleutel te vereisen om bepaalde systemen te bedienen of er toegang toe te krijgen, kan alleen bevoegd personeel ze gebruiken, wat het risico op ongelukken of misbruik verkleint.

Veiligheid: Persoonlijke veiligheidssleutels zijn vaak geïntegreerd in veiligheidsvergrendelingssystemen, zodat machines niet bediend kunnen worden tenzij de sleutel erin gestoken en omgedraaid is. Dit helpt onbevoegde toegang te voorkomen en zorgt ervoor dat alleen getrainde personen de apparatuur veilig kunnen gebruiken.

Veiligheidsniveau: Persoonlijke veiligheidssleutels bieden een veiligheidsniveau door ervoor te zorgen dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot gevoelige of waardevolle apparatuur. Sloten met sleutels en vergrendelingssystemen helpen diefstal en vandalisme tegen te gaan, beschermen de bedrijfsmiddelen en houden de productiviteit op peil.

Verantwoording: Persoonlijke veiligheidssleutels kunnen worden toegewezen aan specifieke personen, zodat er verantwoording kan worden afgelegd over het gebruik van machines en apparatuur. Door bij te houden wie toegang heeft tot bepaalde systemen, kunnen organisaties het gebruik beter beheren en eventuele problemen of problemen aanpakken.

Personalisering: Persoonlijke veiligheidssleutels kunnen worden aangepast met unieke identificaties zoals serienummers, codes of biometrische gegevens, waardoor het eenvoudig wordt om de distributie van sleutels bij te houden en te beheren. Dit maatwerk helpt ook om ongeoorloofde duplicatie van sleutels te voorkomen.

Naleving: In bepaalde bedrijfstakken verplichten voorschriften en normen het gebruik van persoonlijke veiligheidssleutels en veiligheidsvergrendelingssystemen om de veiligheid op de werkplek en de naleving ervan te garanderen. Door deze systemen te implementeren, laten organisaties zien dat ze een veilige werkomgeving willen handhaven.

Applicatie voorbeeld

beveiliging van berenverblijf

Een voorbeeld van het gebruik van een opgesloten vergrendelingssysteem en veiligheidssleutels is dat van het berenverblijf in Dierenpark Amersfoort in Nederland. We konden met hen samenwerken om een veilig verblijf voor hun beren te creëren. Zodat het veilig is voor de dieren en de verzorgers.

De deuren en luiken van het verblijf zijn voorzien van mechanische sloten. Om een deur te openen, zijn de sleutels nodig van de sloten van de luiken die aan dezelfde ruimte grenzen als de deur. Een sleutel kan alleen uit het slot van een luik worden gehaald als dit luik gesloten is. De sleutel moet weer in het slot worden gestoken om dit luik te ontgrendelen.

Nu komt de veiligheidssleutel om de hoek kijken. Het slot van deur A, zoals aangegeven op deze foto, is voorzien van een persoonlijke veiligheidssleutel. De zorgverlener neemt deze gele sleutel mee naar binnen. Zolang deze sleutel niet in het slot zit, kan de deur niet gesloten worden. Om ervoor te zorgen dat de verzorger niet opgesloten zit en het dier niet in dezelfde ruimte kan komen als de verzorger.

 

Het gebruik van persoonlijke veiligheidssleutels met Fortress veiligheidsvergrendelingen helpt de veiligheid op de werkplek te verbeteren door de toegang tot gevaarlijke gebieden te controleren en ervoor te zorgen dat alleen getraind en geautoriseerd personeel machines kan bedienen of toegang heeft tot verboden gebieden. Het is essentieel om de juiste veiligheidsprotocollen en trainingsprocedures te volgen om het effectieve gebruik van deze systemen te garanderen.

Wilt u meer weten over vergrendelingen met vergrendelde sleutels, zoals de mGard-serie van Fortress Safety? Bekijk de productpagina op onze website!

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

5 stappen naar uw eigen geconfigureerde veiligheidsschakelaar​

Het kan gebeuren dat u een specifieke veiligheidsschakelaar zoekt die volledig aan uw wensen voldoet, maar niet in onze webshop…

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Nieuws Alfred Range explosion proof
Machineveiligheid

Het gebruik van Alfred-vergrendelingen

Bij Unique Safety Products hebben we een ruim assortiment Fortress veiligheidsschakelaars. U vindt bij ons een reeks robuuste vergrendelingsapparaten, ontworpen en gecertificeerd voor gebruik op gevaarlijke locaties en in explosieve atmosferen…

Lees verder