Providing Safety
Nieuwe radar sensoren van Inxpect

Inxpect lanceert nieuwe slimme sensoren en controllers voor industriële veiligheid

Inxpect, een toonaangevend bedrijf in industriële veiligheidsoplossingen, heeft nieuwe slimme sensoren en controllers gelanceerd die de toegang of aanwezigheid van operators in gevaarlijke gebieden kunnen detecteren. De nieuwste productreeks van Inxpect beschikt over verschillende geavanceerde functies die dynamisch de detectie- en waarschuwingszones kunnen instellen, waardoor mobiele robottoepassingen naadloos werken.

Bekijk hier een overzicht van de laatste nieuwe Inxpect radar sensoren en controllers.

Hoe werkt het veilige radar systeem van Inxpect?

Dynamische aanpassing van detectiezones
Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe slimme sensoren van Inxpect is de dynamische aanpassing van de detectiezone. In realtime kunnen sensorparameters worden geconfigureerd, waardoor de detectiezone kan worden aangepast. Deze functie maakt Inxpect-sensoren ideaal voor mobiele robottoepassingen, waarbij aanpassingsvermogen cruciaal is.

Verbeterde communicatie met machines

Het modulaire fieldbus-systeem van Inxpect stelt de slimme sensoren in staat om veiligheidsgegevens, zoals de positie van het doel, in realtime uit te wisselen met de PLC van de machines. Deze integratie met het besturingssysteem van de machines zorgt voor effectieve communicatie en snelle reactietijden, waardoor de algehele veiligheid wordt verbeterd.

Toegangsbeveiliging en herstartpreventie

Inxpect Safety Radar Equipment biedt toegangsbeveiliging en herstartpreventiefuncties om optimale veiligheid te garanderen in gevaarlijke werkomgevingen. Wanneer een operator dichter bij het gevaarlijke gebied komt, wordt de machine in een veilige staat gebracht, waardoor het voorkomen wordt dat deze opnieuw opstart terwijl de operator nog in het gebied is.

Beveiligde configuratie
Inxpect biedt beveiligde configuratieopties voor zijn Safety Radar-producten, wat de veiligheid van gebruikers garandeert. Of het nu via USB of Ethernet is, Inxpect controle-eenheden en de Inxpect Safety Application maken het voor gebruikers mogelijk om hun producten volledig beveiligd te configureren.

Snelle reactietijd
Inxpect slimme sensoren hebben een reactietijd van minder dan 100 milliseconden. Deze snelle reactietijd zorgt voor een snelle actie in geval van nood, bespaart ruimte en vermindert de benodigde ruimte om machines te stoppen.

Bestendig tegen storingen
Optische apparaten falen vaak door stof, rook, water of puin dat wordt gegenereerd door het productieproces. Inxpect Smart Sensors zijn echter zeer bestendig tegen deze storingen, dankzij hun geavanceerde langeafstandsradar-algoritme dat dergelijke storingen filtert. Deze functie vermindert valse alarmen en verhoogt de productiviteit in industriële omgevingen.

Inxpect Smart Sensors zijn niet alleen immuun voor licht, rook en puin, maar ook voor regen (regenval tot 45 mm/u). Dit maakt ze een betrouwbare keuze voor gebruik in uitdagende omgevingen.

Flexibel, modulair en schaalbaar
Inxpect Safety Radar-systemen bestaan uit een controle-eenheid en maximaal zes slimme radar-sensoren, dit maakt het systeem zeer flexibel en modulair. Het configuratieproces is eenvoudig, dankzij de gebruiksvriendelijke Inxpect Safety Application die geleide validatieprocedures biedt en configuratierapporten genereert om elke installatie te voltooien.

Software Inxpect Safety Application

Inxpect’s Safety Application-software biedt eenvoudige en intuïtieve configuratie en validatie van het te beveiligen gebied. De software begeleidt gebruikers bij de configuratie van volumetrische dekkingsgebieden, I/O-interfaceconfiguratie, systeemparameters en validatieproces. 

Inxpect S200-sensoren: herstartpreventie met detectie van statische objecten
Inxpect’s S200-sensoren zijn ontworpen om de aanwezigheid van personen in het gebied te bewaken en statische objecten te filteren, waardoor machine-herstarts worden voorkomen. In gevallen waarin een aanvullende functie nodig is, kan de functie voor detectie van statische objecten worden geactiveerd, waardoor statische objecten in het gebied worden gedetecteerd en machines niet opnieuw kunnen opstarten wanneer er obstakels aanwezig zijn. Deze functie is essentieel voor mobiele toepassingen zoals overhead gantries, AGV’s, zelfrijdende voertuigen, enz.

Bekijk hier een overzicht van de laatste nieuwe Inxpect radar sensoren en controllers.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

5 stappen naar uw eigen geconfigureerde veiligheidsschakelaar​

Het kan gebeuren dat u een specifieke veiligheidsschakelaar zoekt die volledig aan uw wensen voldoet, maar niet in onze webshop…

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen