Providing Safety
Fluidsentry, nieuw bij USP!

Nieuw bij USP: Fluidsentry

Ongeveer een maand kunt u nu de Fluidsentry lijn van
Fortress bij ons bestellen. De Fluidsentry lijn is gemaakt om veiligheid te
waarborgen bij uw pneumatische en hydraulische processen. Wilt u meer weten
over Fluidsentry? Contacteer één van onze experts.

Fortress werkt al meer dan 20 jaar samen met de Australische Murray Hodges en zijn Fluidsentry producten. Zo verzorgen ze een collectie duurzame, hoogwaardige veiligheidsuitrustingen die helpen bij de bescherming van werknemers op de werkvloer. Na de samenwerking van de twee zoons van Murray met Fortress Safety komt Fluidsentry nu wereldwijd op de markt.

Fluidsentry biedt opties voor de insluiting van vloeistofkracht. Meestal worden elektrische energiebronnen afgesloten, maar wordt de vloeistofkracht vergeten. Een gevaar kan pas als ‘veilig’ worden beschouwd als alle bronnen van gevaarlijke energie zijn uitgeschakeld. Vloeistofdreigingen moeten worden beschermd volgens dezelfde normen als elektrische systemen.

Fluidsentry lijn

De Fluidsentry lijn bevat drie producten. Een hydraulische veiligheidsafsluiter (HSV), een pneumatische veiligheidsafsluiter (PSV), en een nuldrukmeter (ZPM).

De PSV

De pneumatische veiligheidsafsluiter (PSV) van Fortress is een ultramodern veiligheidsapparaat dat ontworpen is om pneumatische systemen te beschermen tegen overdruk en potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen.

Ontworpen met precisie en betrouwbaarheid in het achterhoofd, biedt de PSV een kritische laag van veiligheid door automatisch overdruk te ontluchten om de integriteit van het systeem te behouden. Met zijn geavanceerde functies en robuuste constructie zorgt de PSV voor een veilige werking van pneumatische systemen in een verscheidenheid aan industriële omgevingen.

De pneumatische veiligheidsafsluiter van Fortress is een essentieel onderdeel voor het beveiligen van pneumatische systemen tegen overdruksituaties. Met zijn snelle respons, hoge doorstroomcapaciteit en robuuste constructie zorgt de PSV voor gemoedsrust bij operators en voor veiligheid en een lange levensduur van pneumatische systemen in diverse industriële toepassingen.

De HSV

De hydraulische veiligheidsafsluiter, HSV (Hydraulic High-Speed Valve), van Fortress Safety is een geavanceerd veiligheidsapparaat dat is ontworpen om hydraulische systemen te beschermen tegen overdruksituaties. Met zijn geavanceerde technologie en robuuste constructie biedt de HSV betrouwbare en efficiënte drukontlasting, waardoor de integriteit en veiligheid van hydraulische systemen in diverse industriële toepassingen wordt gewaarborgd.

De HSV werkt als een klep die snel opent wanneer de hydraulische druk het vooraf ingestelde instelpunt overschrijdt. Deze onmiddellijke reactie zorgt voor een gecontroleerde vrijgave van de overdruk, waardoor defecte apparatuur, schade en potentiële risico’s voor het personeel worden voorkomen.

Met de hydraulische veiligheidsafsluiter kunnen operators vol vertrouwen hun hydraulische systemen beschermen, waardoor de veiligheid van het personeel en de levensduur van de apparatuur wordt gegarandeerd.

De ZPM

De Zero Pressure Monitor van Fortress is een innovatieve oplossing die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop druk wordt bewaakt in pneumatische systemen.

Deze geavanceerde technologie maakt real-time bewaking van drukniveaus mogelijk en waarschuwt operators wanneer de druk tot nul daalt of onder een vooraf bepaalde drempel komt. Met nuldrukbewaking kunnen operators snel potentiële problemen identificeren, schade aan apparatuur voorkomen en zorgen voor een efficiënte en veilige werking van pneumatische systemen.

Het belangrijkste kenmerk van nuldrukbewaking is de mogelijkheid om continu drukniveaus te bewaken en te analyseren. Door gebruik te maken van precisiesensoren en intelligente algoritmen detecteert het systeem afwijkingen van het gewenste drukbereik en geeft het tijdig een melding aan operators. Deze proactieve benadering maakt een snelle reactie en probleemoplossing mogelijk, waardoor de stilstand tijd tot een minimum wordt beperkt en de productiviteit wordt geoptimaliseerd.

Alle producten uit de Fluidsentry lijn zijn ontworpen zodat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in bestaande veiligheidssystemen.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Troax Blueguard Hygiënische afscherming

BlueGuard, ontwikkeld door Troax, is een hoogwaardig machine-afschermingssysteem dat voldoet aan strenge hygiënische normen...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Vacatures

Vacature: Inside Sales Hero

Ben jij klaar voor een rol waarin je niet alleen jouw commerciële en administratieve talent kunt laten zien, maar ook bijdraagt aan de veiligheid in diverse werkomgevingen wereldwijd? Dan ben jij de held die wij zoeken!

Lees verder