Providing Safety
Sofis logo

Sofis voorheen bekend als Smith Flow Control is een Engelse producent van mechanische interlock systemen voor afsluiters. Deze vergrendelingen zorgen ervoor dat afsluiters alleen geopend of gesloten kunnen worden in een vooraf bepaalde volgorde.

Interlocking is een dwangmatige, beproefde en betrouwbare methode voor veilig werken die gebaseerd is op het uitwisselen van gecodeerde sleutels.

Sofis is de eerste producent van de gecodeerde steeksleutel, dat vandaag de dag een veel gebruikt product in de industrie is.

www.sofisglobal.com | www.machinesafety-shop.com

Ons assortiment Sofis producten bestaat uit afsluitervergrendelingen

Interlocks voor het vergrendelen van afsluiters

Mechanische klepvergrendelingen verminderen de kans op ongelukken en reguleren het gedrag van werknemers en aannemers door de “menselijke factor” uit te schakelen.

Rituele en gevaarlijke activiteiten kunnen alleen plaatsvinden in een vooraf bepaalde volgorde, waardoor naleving verplicht is en sluipwegen die een fabriek, proces, mensen en het milieu in gevaar kunnen brengen, verboden zijn.

Typische voorbeelden van toepassingen zijn alle soorten kleppen (inclusief motor- en instrumentkleppen), schakelaars, scheepsafsluitingen, toegangsbeveiliging, druk- en temperatuurmeetsystemen, laadsystemen voor spoor-, weg- en zeetankers en elke andere toepassing waarvoor procesbesturing nodig is.