Providing Safety
Machineveiligheid bij productinspectie

Machineveiligheid bij productinspectie

Machineveiligheid in de betonindustrie

Bij geautomatiseerde afgeschermde productielijnen is het vaak nodig om frequent inspecties uit te voeren om de kwaliteit van het product te controleren of om monsters te nemen. Maar hoe werkt machineveiligheid bij productinspectie?

RFID Badge readers

Industrie 4.0

Volledig inzicht in productiviteit

Application Product inspection

De machine kan pas herstart worden na het sluiten van de deur, terugplaatsen van de veiligheidssleutel en het afmelden op de badgereader.

De medewerker kan de toegangsdeur openen (nadat de persoonlijke veiligheidssleutel is uitgenomen) en de inspectie uitvoeren.

Nadat een geautoriseerde medewerker zich heeft aangemeld wordt er een toegangsaanvraag gedaan en kleurt de status LED groen.

FRANK Toegangscontrole
Controleer de toegang met FRANK 

De master controller wordt gebruikt voor
monitoring en het toevoegen of verwijderen van
gebruikers en is eenvoudig via een lokale weblink
te benaderen door de beheerder(s).

Machineveiligheid bij productinspectie
Doordat toegang tot de productie enkel mag plaatsvinden wanneer de machine op langzaam bedrijf staat of is afgeschakeld, is veilige toegangscontrole noodzakelijk.

Door gebruik te maken van een FRANK toegangscontrole systeem kunnen enkel geautoriseerde medewerkers toegang krijgen voor inspectie en wordt een onbedoelde machine stop zoveel mogelijk voorkomen. De toegang van de deuren wordt vervolgens beveiligd middels veiligheidsschakelaars voorzien van een verplichte uitname van de persoonlijke veiligheidssleutel die insluiting en onbedoelde machinestart voorkomt.

FRANK
Het FRANK systeem bestaat uit een ProNet RFID badge reader, een lokale controller en een master controller.

  • De master controller wordt gebruikt voor monitoring en het toevoegen of verwijderen van gebruikers en is eenvoudig via een lokale weblink te benaderen door de beheerder(s).
  • De lokale controller verwerkt en controleert de aanvragen en is aangesloten op de PLC.
  • De badge reader wordt gebruikt voor het aan- en afmelden van medewerkers die ruimte betreden en verlaten. De reader is universeel waardoor nagenoeg alle RFID badges (en dus ook uw bestaande badges) gebruikt kunnen worden.

Nadat een geautoriseerde medewerker zich heeft aangemeld wordt er een toegangsaanvraag gedaan en kleurt de status LED groen. Hierna kan de medewerker die toegangsdeur openen (nadat de persoonlijke veiligheidssleutel is uitgenomen) en de inspectie uitvoeren.

Na het verlaten van de ruimte wordt de deur gesloten, veiligheidssleutel ingevoerd en moet de medewerker zich afmelden op de badgereader.

De machine kan hierdoor pas herstart worden na sluiten van de deur, terugplaatsen van de veiligheidssleutel en het afmelden op de badgereader.

Toegepaste producten in dit praktijkvoorbeeld:

Frank toegangscontrole

ProNet toegangscontrole-systeem met gebruik van uw bestaande ID badges.

amGard Network veiligheidschakelaars

Schakelaars met Ethernet protocollen PROFINET en Ethernet/IP.

Fysieke machineafscherming

Machineafscherming zorgt voor een fysieke beveiliging rondom machines. 

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

Het beveiligen van een berenverblijf

Om de veiligheid van zowel de dieren als de bezoekers en de verzorgers te kunnen waarborgen, heeft DierenPark Amersfoort gekozen…

Het voorkomen van insluiting

Insluitingsgevaar, een vaak voorkomende term in de machineveiligheid industrie. Maar wat is insluitingsgevaar? En hoe voorkom je het?

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen