Providing Safety
Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

De samenwerking tussen veiligheidsschakelaar producent Fortress Interlocks en afschermingsproducent Troax hebben samen machinebeveiliging voor extreme omstandigheden ontwikkeld. Het is een een modulair systeem is voor toegangsoplossingen geschikt voor de meest zware industriële omstandigheden.

1600J impact getest

Toegangsbeveiliging in de zware industrie

nieuws samenwerking troax en fortress

Impact test 
Om de ongekende robuustheid van deze machinebeveiliging voor extreme omstandigheden aan te tonen hebben wij een impact test uitgevoerd. Hiervoor hebben wij een Troax strong fix deursysteem met 80×80 staanders voorzien van een Fortress Interlocks veiligheidsschakelaar uit de amGard Pro serie welke gemonteerd is d.m.v. standaard leverbare montageplaten.

Pendulum test methode
De test is vervolgens uitgevoerd volgens de “pendulum test methode” (ISO 14120:2015 Annex C), waarbij een pendule van 100Kg de deur raakt op een hoogte van 1466mm boven het vloeroppervlakte. Door deze pendule vervolgens met de snelheid van 20 km/h in te laten slaan werd 1600 J aan energie bereikt.

Test resultaten
Het resultaat is dat zowel het paneel, de staanders als de schakelaar de test hebben doorstaan. Het deurpaneel heeft hierbij de meeste energie geabsorbeerd en is uiteraard verbogen door de impact. De staanders en de Fortress Interlocks veiligheidsschakelaars zijn ook na deze test nog volledig operationeel en onbeschadigd.

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over veiligheidsschakelaars en/of veiligheidsvergrendelingen? Neem contact met ons op, of kijk verder op onze website.

Tevens kunt u ook terecht op onze webshop www.machinesafety-shop.com voor een assortiment aan machineveiligheidsproducten. 

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

Nieuwe definitielijst!

Verbreedt uw kennis, met onze definitielijst! Recentelijk hebben wij een nieuwe pagina aan onze website toegevoegd, een definitielijst! Op deze pagina…

S-haken, de oplossing voor kabels

S-haken, de oplossing voor kabels Bij bouw- en sloopwerk komen veel kabels kijken. Als deze allemaal los op de grond…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland

Speditionstraße 21
40221 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 88231735
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Nieuwe definitielijst!

Verbreedt uw kennis, met onze definitielijst! Recentelijk hebben wij een nieuwe pagina aan onze website toegevoegd, een definitielijst! Op deze pagina vindt u alle steekwoorden die

Lees verder
veiligheidshelm verplicht icon
Machineveiligheid

Veiligheidspictogrammen op de werkvloer

Veiligheidspictogrammen op de werkvloer Veiligheidssymbolen moeten gebruikt worden om medewerkers te waarschuwen tegen restrisico’s. Volgens de machinerichtlijn gaat het hierbij om informatie en waarschuwing in

Lees verder