Providing Safety
Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

De samenwerking tussen veiligheidsschakelaar producent Fortress Interlocks en afschermingsproducent Troax hebben samen machinebeveiliging voor extreme omstandigheden ontwikkeld. Het is een een modulair systeem is voor toegangsoplossingen geschikt voor de meest zware industriële omstandigheden.

1600J impact getest

Toegangsbeveiliging in de zware industrie

nieuws samenwerking troax en fortress

Impact test 
Om de ongekende robuustheid van deze machinebeveiliging voor extreme omstandigheden aan te tonen hebben wij een impact test uitgevoerd. Hiervoor hebben wij een Troax strong fix deursysteem met 80×80 staanders voorzien van een Fortress Interlocks veiligheidsschakelaar uit de amGard Pro serie welke gemonteerd is d.m.v. standaard leverbare montageplaten.

Pendulum test methode
De test is vervolgens uitgevoerd volgens de “pendulum test methode” (ISO 14120:2015 Annex C), waarbij een pendule van 100Kg de deur raakt op een hoogte van 1466mm boven het vloeroppervlakte. Door deze pendule vervolgens met de snelheid van 20 km/h in te laten slaan werd 1600 J aan energie bereikt.

Test resultaten
Het resultaat is dat zowel het paneel, de staanders als de schakelaar de test hebben doorstaan. Het deurpaneel heeft hierbij de meeste energie geabsorbeerd en is uiteraard verbogen door de impact. De staanders en de Fortress Interlocks veiligheidsschakelaars zijn ook na deze test nog volledig operationeel en onbeschadigd.

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over veiligheidsschakelaars en/of veiligheidsvergrendelingen? Neem contact met ons op, of kijk verder op onze website.

Tevens kunt u ook terecht op onze webshop www.machinesafety-shop.com voor een assortiment aan machineveiligheidsproducten. 

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

Proton RFID Veiligheidsshakelaar

Beveilig uw machines zelfs terwijl ze uit staan. Met de Proton RFID schakelaar van Mechan Controls is iedereen beschermd zelfs…

Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland

Speditionstraße 21
40221 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 88231735
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Productnieuws

Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van het benodigde Lockout-Tagout materiaal. Hier

Lees verder
Brady M610, M611, M710
Nieuws

Brady printer overzicht

Brady etiketten printers: een overzicht Brady Corporation verkoopt draagbare en benchtop printers voor het identificeren van datacom, draad- en kabelmarkering, laboratoria, gevaarlijke stoffen, leidingmerkers, type-

Lees verder