Providing Safety
Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

De samenwerking tussen veiligheidsschakelaar producent Fortress Interlocks en afschermingsproducent Troax hebben samen machinebeveiliging voor extreme omstandigheden ontwikkeld. Het is een een modulair systeem is voor toegangsoplossingen geschikt voor de meest zware industriële omstandigheden.

1600J impact getest

Toegangsbeveiliging in de zware industrie

nieuws samenwerking troax en fortress

Impact test 
Om de ongekende robuustheid van deze machinebeveiliging voor extreme omstandigheden aan te tonen hebben wij een impact test uitgevoerd. Hiervoor hebben wij een Troax strong fix deursysteem met 80×80 staanders voorzien van een Fortress Interlocks veiligheidsschakelaar uit de amGard Pro serie welke gemonteerd is d.m.v. standaard leverbare montageplaten.

Pendulum test methode
De test is vervolgens uitgevoerd volgens de “pendulum test methode” (ISO 14120:2015 Annex C), waarbij een pendule van 100Kg de deur raakt op een hoogte van 1466mm boven het vloeroppervlakte. Door deze pendule vervolgens met de snelheid van 20 km/h in te laten slaan werd 1600 J aan energie bereikt.

Test resultaten
Het resultaat is dat zowel het paneel, de staanders als de schakelaar de test hebben doorstaan. Het deurpaneel heeft hierbij de meeste energie geabsorbeerd en is uiteraard verbogen door de impact. De staanders en de Fortress Interlocks veiligheidsschakelaars zijn ook na deze test nog volledig operationeel en onbeschadigd.

Heeft u vragen of wilt u meer meer informatie over veiligheidsschakelaars en/of veiligheidsvergrendelingen? Neem contact met ons op, of kijk verder op onze website.

Tevens kunt u ook terecht op onze webshop www.machinesafety-shop.com voor een assortiment aan machineveiligheidsproducten. 

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

All About Automation beurs in Friedrichshafen

Het is bijna zover! Op dinsdag 5 en woensdag 6 maart 2024 vindt de vakbeurs All about automation plaats in…

Gepersonaliseerde Veiligheidssleutels voor Trapped Key Interlocks

Interlockvergrendelingen worden vaak gebruikt in machines om een veilige werking te garanderen door...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Applicatie geautomatiseerde magazijn
Machineveiligheid

Veilige toegang tot ASRS systemen

Automatic Storage and Retrieval Systems (ASRS) hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in verschillende sectoren. Tijdens al deze ontwikkelingen blijft veiligheid voor werknemers nog altijd even belangrijk. Maar hoe krijg ik veilig toegang tot deze ASRS systemen?

Lees verder
Vacatures

Open sollicitatie

Wij verwelkomen open sollicitaties van harte. Indien je overtuigd bent dat jouw unieke vaardigheden en enthousiasme een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan ons team, nodigen wij je graag uit om met ons in contact te treden. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen en werken aan een succesvolle toekomst.

Lees verder