Providing Safety
Lockout-Tagout Trainingen

Lockout-Tagout Trainingen

Goed werkgeverschap vereist dat medewerkers veilig kunnen werken in machines en fabrieken. Het gebruik van Lockout-Tagout (LoTo) kan hier een grote bijdrage aan leveren, helaas weten nog steeds veel mensen niet wat Lockout-Tagout precies inhoudt en waarom een Lockout-Tagout procedure zo belangrijk is.

Lockout-Tagout Trainingen

Lockout-Tagout Consultant

Door middel van Lockout-Tagout worden ongelukken voorkomen wanneer iemand bijvoorbeeld “even snel” een storing wilt verhelpen aan een vastgelopen machine. Lockout-Tagout waarborgt de veiligheid van werknemers door ervoor te zorgen dat machines niet meer in beweging zijn en er geen restenergie meer aanwezig is op het moment dat een medewerker onderhoud of andere werkzaamheden wil uitvoeren.

Lockout-Tagout trainingsdagen
Helaas wordt LoTo nog niet overal toegepast, mede door onbekendheid. Veel bedrijven weten niet wat Lockout-Tagout precies betekent en hoe het geïntroduceerd kan worden binnen de organisatie. Hiervoor heeft Unique Safety Products in samenwerking met Fusacon Safety Consultants een trainingsprogramma opgezet waarin alle aspecten van het uitvoeren van Lockout-Tagout aan bod komen.

Lockout-Tagout trainingsdagen zijn zeer effectief om eventuele gevaren te leren herkennen, maar zorgt er ook voor dat medewerkers de opgestelde Lockout-Tagout procedure correct kunnen volgen.

Bij het implementeren van een Lockout-Tagout procedure binnen een organisatie is het belangrijk dat iedereen binnen het bedrijf er achter staat en de LoTo procedure voor iedereen duidelijk en begrijpelijk is opgesteld. Door gebruik te maken van Lockout-Tagout kunt u het onderhoud aanzienlijk versnellen door slechts één deel van de installatie te stoppen terwijl de andere helft in bedrijf blijft.

Lockout-Tagout trainingen
De Lockout-Tagout trainingen voor beginners en gevorderden hebben als doel de kennis op het gebied van LoTo te verbreden en gevaarlijke situaties en ongelukken te voorkomen.

Lockout-Tagout Introductie-Training
Lockout-Tagout (LoTo) introductietraining op locatie waarbij onze specialisten ingaan op de nut en noodzaak van het gebruik van Lockout-Tagout voor veilig en spanningsloos werken aan machines en installaties.

Lockout-Tagout Specialisten-Training
Bij de Lockout-Tagout (LoTo) specialisten training op locatie komen zowel theorie als praktijk aan bod. Naast de basiskennis wordt er ingegaan op het implementeren van een efficiënte LoTo procedure.

Lockout-Tagout Consultancy
Met de Lockout-Tagout audit service bieden wij een duidelijke en uitgebreide analyse van uw huidige Lockout-Tagout systeem en voorziet in actiepunten en aanbevelingen aan de hand van een uitgebreide checklist.

Tijdens deze LoTo trainingen komen er verschillende onderwerpen aan bod, waaronder:

  • Korte introductie Wet- en regelgeving Lockout-Tagout
  • Verschil tussen een beschermende maatregel en Lockout-Tagout
  • Voorbeelden van soorten restenergie in machines en installaties
  • Aanpak van een risicobeoordeling van de soorten restenergie
  • Uitleg van de diversiteit aan Lockout-Tagout oplossingen en materialen
  • Bespreking verschil tussen groeps- en persoonlijke Lockout-Tagout
  • Technische normeisen
  • Relatie tussen Lockout-Tagout en de TRA en werkvergunning
  • Ontwerp van taak- en installatie gedreven Lockout-Tagout instructiebladen

FUSACON BV.
Deze LoTo trainingen en audits worden gegeven door Nick de With en Robin Saly van FUSACON BV.

Functional Safety Consultants Nederland (FUSACON B.V.) is een Nederlandse onderneming. Fusacon levert ondersteuning aan de industrie, machinebouwers, contractors en overheden op het gebied van CE-markering, machineveiligheid, functionele veiligheid (SIL en PL) en Lockout-Tagout-Tryout (LoToTo). Steeds meer organisaties gebruiken FUSACON’S expertise, grondige aanpak en jarenlange ervaring. FUSACON is lid van diverse normcommissies en levert regelmatig redactionele bijdragen aan Nederlandse en Belgische vaktijdschriften. Kijk voor meer informatie over FUSACON op www.fusacon.nl

Nick de With fusacon

Nick de With is de oprichter van FUSACON B.V. en sinds maart 2020 geregistreerd als TÜV SÜD Functional Safety Expert in Automation.

robin saly fussacon

Robin Saly is Safety Consultant bij FUSACON B.V. en geeft onder andere cursussen op het gebied van Lockout-Tagout-Tryout.

Het opstellen en implementeren van een succesvolle Lockout-Tagout procedure kan complex zijn. Daarom kijken wij graag mee naar de beste oplossingen binnen uw bedrijf en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze in een Lockout Tagout Training, Audit of Consultant.

 

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

5 stappen naar uw eigen geconfigureerde veiligheidsschakelaar​

Het kan gebeuren dat u een specifieke veiligheidsschakelaar zoekt die volledig aan uw wensen voldoet, maar niet in onze webshop…

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen