Providing Safety
Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden

Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van het benodigde Lockout-Tagout materiaal. Hier komen Lockout-Tagout Schaduwborden in beeld. Deze visuele borden bieden een georganiseerde en gestructureerde oplossing voor het opruimen van hangsloten, veiligheidstags en vergrendelingen, waardoor de veiligheid en efficiëntie van Lockout-Tagout procedures aanzienlijk verbeterd kan worden.

De voordelen van Lockout-Tagout schaduwborden

Vergroot de veiligheidsbewustwording

Ontwerpvoorbeeld van een schaduwbord gemaakt door Unique Safety Products, inclusief een whiteboard van Macrovector op Freepik.

Georganiseerd LOTO materiaal
Een van de belangrijkste voordelen van schaduwborden is de georganiseerde opslag van Lockout-Tagout materiaal. Schaduwborden hebben specifieke contouren, (ook wel schaduwen genoemd), haken of opbergvakken voor LOTO materiaal, zoals hangsloten, slotvermeerderaars, veiligheidstags & labels en verschillende elektrische vergrendelingen.

Door ieder product een vaste plek te geven op het bord, wordt de kans op misplaatsing, verlies of het vergeten van belangrijke Lockout-Tagout items aanzienlijk verminderd.

Verbeterde zichtbaarheid en herkenning
De visuele aspecten van Lockout-Tagout schaduwborden dragen bij aan de zichtbaarheid en herkenning van Lockout-Tagout materiaal. Door gebruik te maken van een duidelijke indeling, verschillende kleuren en titels kunnen werknemers snel en gemakkelijk de tools identificeren die ze op dat moment nodig hebben. Dit minimaliseert de zoek- en wachttijd, waardoor kostbare tijd wordt bespaard tijdens onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden.

Veiligheidsnaleving
Het gebruik van Lockout-Tagout schaduwborden draagt bij aan de naleving van veiligheidsvoorschriften en -normen. Door ieder hangslot, tag of vergrendeling op de juiste plek op het schaduwbord te bewaren, wordt ervoor gezorgd dat alle noodzakelijke items beschikbaar zijn wanneer ze nodig zijn. Dit bevordert de consistentie in het gebruik van Lockout-Tagout procedures en minimaliseert de kans op fouten of omissies.

Efficiëntie en tijdbesparing
Met een goed georganiseerd Lockout-Tagout schaduwbord kunnen werknemers snel en gemakkelijk de benodigde gereedschappen vinden en pakken. Dit bespaart kostbare tijd tijdens het voorbereiden en uitvoeren van Lockout-Tagout procedures. Bovendien zorgt de gestructureerde opslag ervoor dat gereedschappen na gebruik weer gemakkelijk kunnen worden teruggeplaatst, waardoor ze altijd beschikbaar zijn voor toekomstig gebruik.

Training en bewustwording
Door het gebruik van Lockout-Tagout schaduwborden wordt de veiligheidsbewustwording van werknemers vergroot doordat ze voortdurend visueel worden herinnerd aan de noodzaak om Lockout-Tagout procedures te volgen, correcte gereedschappen te gebruiken en de veiligheidsnormen te handhaven. Dit draagt bij aan een veiligere werkomgeving en minimaliseert het risico op ongevallen en letsel.

Schaduwbord in uw huisstijl
Schaduwborden worden gebruikt in verschillende werkomgevingen, van fabrieken en werkplaatsen tot magazijnen. Onze schaduwborden zijn beschikbaar in verschillende formaten. Zo kunnen ze aan de behoeften van verschillende ruimtes en organisaties te voldoen. Of je nu een compacte 60×90 cm variant nodig hebt of een groter bord van 180×300 cm, er is altijd een geschikt formaat beschikbaar.

Wij ontwerpen schaduwborden in standaard kleuren, zoals rood, geel en zwart, maar het is ook mogelijk het bord te laten ontwerpen in de kleuren en huisstijl van je bedrijf. 

Wij bieden standaard schaduwborden aan met hangsloten van de merken Abus, Brady en Master Lock. Maar het is ook mogelijk om volledig zelf te bepalen welke materialen er  op het bord geplaatst moeten worden.

Schaduwborden zijn een uitstekende oplossing om orde en overzicht te creëren in de werkomgeving. Met verschillende formaten, aanpasbare kleuren, hoogwaardige hangsloten en de mogelijkheid om de schaduwen naar eigen wens te bepalen, bieden schaduwborden een praktische en professionele manier om gereedschappen en andere items georganiseerd te houden.

Bekijk Lockout-Tagout schaduwborden in onze webshop
www.lockout-tagout-shop.com

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Troax Blueguard Hygiënische afscherming

BlueGuard, ontwikkeld door Troax, is een hoogwaardig machine-afschermingssysteem dat voldoet aan strenge hygiënische normen...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Nieuws Alfred Range explosion proof
Machineveiligheid

Het gebruik van Alfred-vergrendelingen

Bij Unique Safety Products hebben we een ruim assortiment Fortress veiligheidsschakelaars. U vindt bij ons een reeks robuuste vergrendelingsapparaten, ontworpen en gecertificeerd voor gebruik op gevaarlijke locaties en in explosieve atmosferen…

Lees verder