Providing Safety
Lockout-Tagout Procedures: houd het simpel en veilig

Lockout-Tagout Procedures: houd het simpel en veilig

Een potentieel gevaarlijke vorm van energie die vaak over het hoofd gezien wordt is zwaartekracht. Als je wel eens onder een auto ligt tijdens het uitvoeren van een reparatie ben je, je waarschijnlijk bewust van de 2000Kg metaal die vlak boven je hangt. Wanneer je slim bent vertrouwt je niet enkel op een krik, maar ook op een kriksteun voor het geval dat de hydrauliek van de krik faalt. Zwaartekracht kan namelijk niet worden uitgeschakeld en daarom zijn Lockout-Tagout Procedures zo belangrijk.

Keep it simple

Vergeet niet de Tryout in Lockout-Tagout-Tryout

Industry Leading Practices voor Lockout-Tagout veiligheid
Onafhankelijk van uw rol in de organisatie, of u nu een onderhoudsmonteur bent een veiligheidsverantwoordelijke of de eindverantwoordelijke, is het belangrijk om bekent te zijn met de volgende “best practices” voor een effectieve Lockout-Tagout procedure en de bijbehorende machine specifieke procedures.

Hou het eenvoudig
Focus op de gebruiker, niet op de veiligheidsrichtlijnen. Je kunt de meest gedetailleerde LOTO procedure geschreven hebben, maar als de gebruiker deze niet begrijpt mist deze het doel.

Consequent
Fabrieken kunnen vele duizenden onderdelen complexe apparatuur hebben, elke met een eigen procedure. Tracht om dit te vereenvoudigen door consequent te zijn in de manier waarop energiebronnen zijn gelabeld en procedureonderdelen zijn omschreven.

Afdwingen verantwoordelijkheid
Als een medewerker niet goed getraind of begeleid is in het gebruik van machines en procedures, en dit resulteert in een arbeidsongeval ondanks dat de procedures en veiligheidscomponenten correct waren voorzien, dan is dit vaak een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zorg ervoor de veiligheidstrainingen periodiek worden uitgevoerd en dat doelstellingen worden getoetst in alle lagen van de organisatie.

Tryout
Er zijn talloze praktijkvoorbeelden te noemen waarbij LOTO procedures correct gevolgd zijn, maar bijvoorbeeld een defect aan de apparatuur of aangepaste installatie niet wordt opgemerkt, doordat de laatste en meest belangrijke stap van Lockout-Tagout, namelijk Tryout niet wordt nageleefd. Verifieer altijd of alle energiebronnen zijn geïsoleerd en er geen restenergie meer aanwezig is.

Lockout-Tagout procedure moeten niet onnodig gecompliceerd zijn. Wanneer er een melding gemaakt wordt van een bedrijfsongeval waarbij machines of energiebronnen in het spel zijn, is de kans groot dat vitale onderdelen van Lockout-Tagout zijn gemist tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Voor inventarisaties, analyses, training of implementatie van uw lockout-tagout programma neem dan contact op met één van onze specialisten via sales@usp-safety.com

Lockout-tagout-shop.com
Bekijk Lockout-Tagout assortiment op onze Lockout-Tagout webshop www.lockout-tagout-shop.com.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid? De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen…

Fortress Sleutelgraveringen

Fortress houdt graveringen en sleutelnummers (differ) bij volgens de richtlijnen van ISO/TS 19837: 2018...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen