Providing Safety

Interview met Intech installatieburo BV

Interview met Intech installatieburo BV

Sinds 2016 werkt Intech Installatieburo BV, een toonaangevend bedrijf in industriële automatisering, nauw samen met Unique Safety Products (USP). Gedurende deze jaren heeft Intech Installatieburo tal van automatiseringsprojecten uitgevoerd, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Franc van den Berg, eigenaar van Intech Installatieburo, deelt in dit interview zijn inzichten over hun langdurige samenwerking met USP, de rol van veiligheidsproducten in hun projecten, en de voordelen van de robuuste sloten van Fortress. We krijgen een kijkje in de wereld van industriële automatisering en de onmisbare veiligheidsmaatregelen die daarbij komen kijken.

“Naast de hoogwaardige Fortress sloten die we afnemen voor onze veiligheidshekwerken, zijn we ook zeer te spreken over het persoonlijke advies en de ondersteuning die we van USP ontvangen!”

Over Intech Installatieburo BV

Intech Installatieburo is een bedrijf dat zich richt op industriële automatisering. Ze bekijken samen met de klant de huidige situatie om te bepalen welke processen geautomatiseerd kunnen worden en hoe dit het beste gerealiseerd kan worden. Het team van 22 specialisten van Intech Installatieburo verzorgt vervolgens de volledige uitvoering van deze automatiseringsprojecten.

Het team bestaat onder andere uit een hardware engineer die de elektrische tekeningen maakt, een team van elektromonteurs die de besturingskasten bouwen en installeren bij de klant, en een groep werktuigbouwkundige engineers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van machines, grijpers voor robotarmen, kettingbanen, transportbanden en andere componenten. Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen werkplaats waar alle benodigde onderdelen worden vervaardigd.

Wanneer elektro en machines worden gecombineerd, komen daar ook de PLC-programmeurs bij kijken. Zij zorgen ervoor dat de computers zodanig geprogrammeerd worden dat de machines en robots precies doen wat nodig is.

Intech Installatieburo heeft al het specialisme in huis om de projecten waar ze aan werken altijd volledig af en direct klaar voor gebruik op te leveren.

Welke producten nemen jullie af bij Unique Safety Products?

Bij het maken van een machine moeten we voldoen aan de machinerichtlijnen, wat betekent dat de machine zo veilig mogelijk ontworpen moet zijn, aldus Franc van den Berg. Het is daarnaast bij vrijwel alle machines ook noodzakelijk om ze af te schermen met een maatwerk hekwerk. Op deze manier wordt er voorkomen dat medewerkers per ongeluk een hand of vinger in de machine steken, of erger. Daarom leveren wij onze machines inclusief een complete reeks robuuste maatwerk veiligheidshekwerken.

Een veiligheidshekwerk is in feite een stalen constructie, maar vaak is er elektrotechniek nodig om toestemming te krijgen om het hek te openen. Dit betekent dat de achterliggende machine of robot gecontroleerd wordt uitgeschakeld, wat in de safety-PLC geprogrammeerd moet worden.

We gebruiken vaak Fortess sloten op deze veiligheidshekwerken, en daar kwam voor ons Unique Safety Products om de hoek kijken!

De slotenlijn van Fortress werd steeds populairder bij onze klanten vanwege hun robuustheid. Wij werken veelal in industrieën waar het allemaal vrij grofstoffelijk is, denk bijvoorbeeld aan de steenindustrie, dakpannenfabrieken, palletindustrie, papierindustrie, producenten van gipsplaten, vezelplaten etc. Daarnaast worden de hekwerken en sloten vaak gebruikt en moeten ze tegen een stootje kunnen.

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij USP?

Het begon bij het moment dat onze klanten vroegen om een robuuster slot dan de elektrische sloten die we vaak gebruiken. We zijn toen opzoek gegaan naar een alternatief en uitgekomen bij de sloten van Fortress en vervolgens via hen terecht gekomen bij USP. 

Wilt u meer weten over Fortress veiligheidsschakelaars?
Bekijk hier de product pagina.
amGard ProNet

Wat maakt dat jullie blijven kiezen voor
USP als leverancier?

Naast de hoogwaardige Fortress sloten die we afnemen voor onze robuuste maatwerk veiligheidshekwerken, zijn we ook zeer te spreken over het persoonlijke advies en de ondersteuning die we van USP ontvangen. Rick de Jonge, onze contactpersoon in de buitendienst, staat altijd voor ons klaar. Of het nu gaat om telefonisch overleg, een bezoek op locatie, of het bezoeken van de klant, Rick is er altijd om ons te helpen. Samen bekijken we welke configuratie het beste past bij de specifieke situatie van de klant. Kortom, we waarderen enorm de expertise en het advies dat we van USP ontvangen.