Providing Safety
USP staat op het congres Industriële Veiligheid 2022

Industriële Veiligheid 2022

USP staat op het industriële veiligheidsevent 2022

Op donderdag 30 juni 2022 kunt u USP weer vinden op het Jaarcongres Industriële Veiligheid in Den Bosch. Wij verzorgen tijdens dit event een presentatie over de verschillende manieren waarop insluiting kan worden voorkomen.

Industriële veiligheid 2022

Veiligheidscongres

Wanneer over insluiting van operators wordt gesproken, wordt vaak verwezen naar een noodontgrendeling of een vluchtwegontgrendeling, welke de operators de mogelijkheid bieden een vergrendelde deur van binnenuit te openen in geval van gevaar.

Beide opties zijn echter symptoombestrijding en geen risicobeperking, omdat het wenselijk is dat het afsluiten en herstarten van een machine tijdens aanwezigheid van de operator hetgeen is wat moet uitgesloten i.p.v. het beiden van een vluchtweg.

Tijdens onze break-out sessie op het Industriële veiligheidsevent 2022 gaan we dieper in op deze materie met diverse praktische oplossingen en bijbehorende onderbouwing op basis van wet- en regelgeving om insluiting in machines en afgesloten ruimten te voorkomen.

Om het risico op insluiting te voorkomen biedt Unique Safety Products een aantal eenvoudig te implementeren oplossingen voor verschillende toepassingsgebieden, denk hierbij aan:

  • Veiligheidsschakelaars voorzien van mechanisch gecodeerde persoonlijke veiligheidssleutels die het herstarten van de machine voorkomen zolang de sleutel verwijderd is.
  • Veiligheidsschakelaars met een ingebouwde RFID badgelezer waarbij insluiting en geautoriseerde toegang geregeld kan worden met uw eigen toegangsbadges.
  • Volledig mechanische (achteraf te monteren) insluitbeveiliging voor deuren en lichtschermen.
  • 3D radar beveiliging voor persoonsdetectie en inloopdetectie.

Lees ons volledige artikel over onze deelname aan het jaarcongres Industriële Veiligheid 2022 op de website van Heliview.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Troax Blueguard Hygiënische afscherming

BlueGuard, ontwikkeld door Troax, is een hoogwaardig machine-afschermingssysteem dat voldoet aan strenge hygiënische normen...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen