Providing Safety
USP staat op het congres Industriële Veiligheid 2022

Industriële Veiligheid 2022

USP staat op het industriële veiligheidsevent 2022

Op donderdag 30 juni 2022 kunt u USP weer vinden op het Jaarcongres Industriële Veiligheid in Den Bosch. Wij verzorgen tijdens dit event een presentatie over de verschillende manieren waarop insluiting kan worden voorkomen.

Industriële veiligheid 2022

Veiligheidscongres

Wanneer over insluiting van operators wordt gesproken, wordt vaak verwezen naar een noodontgrendeling of een vluchtwegontgrendeling, welke de operators de mogelijkheid bieden een vergrendelde deur van binnenuit te openen in geval van gevaar.

Beide opties zijn echter symptoombestrijding en geen risicobeperking, omdat het wenselijk is dat het afsluiten en herstarten van een machine tijdens aanwezigheid van de operator hetgeen is wat moet uitgesloten i.p.v. het beiden van een vluchtweg.

Tijdens onze break-out sessie op het Industriële veiligheidsevent 2022 gaan we dieper in op deze materie met diverse praktische oplossingen en bijbehorende onderbouwing op basis van wet- en regelgeving om insluiting in machines en afgesloten ruimten te voorkomen.

Om het risico op insluiting te voorkomen biedt Unique Safety Products een aantal eenvoudig te implementeren oplossingen voor verschillende toepassingsgebieden, denk hierbij aan:

  • Veiligheidsschakelaars voorzien van mechanisch gecodeerde persoonlijke veiligheidssleutels die het herstarten van de machine voorkomen zolang de sleutel verwijderd is.
  • Veiligheidsschakelaars met een ingebouwde RFID badgelezer waarbij insluiting en geautoriseerde toegang geregeld kan worden met uw eigen toegangsbadges.
  • Volledig mechanische (achteraf te monteren) insluitbeveiliging voor deuren en lichtschermen.
  • 3D radar beveiliging voor persoonsdetectie en inloopdetectie.

Lees ons volledige artikel over onze deelname aan het jaarcongres Industriële Veiligheid 2022 op de website van Heliview.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

Proton RFID Veiligheidsshakelaar

Beveilig uw machines zelfs terwijl ze uit staan. Met de Proton RFID schakelaar van Mechan Controls is iedereen beschermd zelfs…

Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland

Speditionstraße 21
40221 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 88231735
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Productnieuws

Schaduwborden

Verbeterde veiligheid en efficiëntie met Lockout-Tagout Schaduwborden Een belangrijk aspect van een effectieve LOTO-implementatie is het organiseren en opbergen van het benodigde Lockout-Tagout materiaal. Hier

Lees verder
Brady M610, M611, M710
Nieuws

Brady printer overzicht

Brady etiketten printers: een overzicht Brady Corporation verkoopt draagbare en benchtop printers voor het identificeren van datacom, draad- en kabelmarkering, laboratoria, gevaarlijke stoffen, leidingmerkers, type-

Lees verder