Providing Safety
Het gebruik van Alfred-vergrendelingen

Alfred-vergrendelingen; geschikt voor gebruik in explosieve atmosferen en gevaarlijke locaties

Bij Unique Safety Products hebben we een ruim assortiment Fortress veiligheidsschakelaars. U vindt bij ons een reeks robuuste vergrendelingsapparaten, ontworpen en gecertificeerd voor gebruik op gevaarlijke locaties en in explosieve atmosferen.

Wat is Alfred?

Deze mechanische vergrendelingen zijn bedoelt voor gevaarlijke locaties. Om dit te kunnen weerstaan is de Alfred-reeks vervaardigd uit roestvrij staal 316, waardoor ze uitstekend bestand zijn tegen corrosie. Met een houdkracht van 7 kN kunnen ze een kracht van 7 kilonewton uitoefenen om iets stevig vast te houden of te vergrendelen. Dit is essentieel in industrieën waar brandbare stoffen of ontvlambare gassen aanwezig kunnen zijn, omdat de grote kracht van de vergrendeling de veiligheid in potentieel gevaarlijke omgevingen waarborgt. Deze vergrendelingen zijn onder andere geschikt voor sectoren zoals voedsel- en drankproductie, houtverwerking, en papier- en pulpindustrieën.
Nieuws Alfred Range explosion proof

Extreme omgevingen

Alfred is vervaardigd uit stevige roestvrijstalen behuizingen zonder elektrische componenten en heeft een IP69-classificatie, waardoor hij perfect geschikt is voor elke stoffige omgeving.

De Alfred-veiligheidscomponenten zijn geschikt voor Ex-zone 1, 2, 21 en 22. De speciaal ontwikkelde explosieveilige behuizing van onze veiligheidsschakelaars is getest en gecertificeerd voor explosieve omgevingen volgens Ex (ATEX), IECEx, CCC en SGS US. Deze certificeringen garanderen betrouwbaarheid en veiligheid in de meest veeleisende situaties.

·        Ex II 2 G: Gasexplosie voor EU en GB

·        Ex II 2 D: Stofexplosie voor EU en GB

·        Ex dB h IIC T6 Gb IP67: Gasexplosie voor regio’s met IECEx-regels

·        Ex tB h IIIC T6 Db IP67: Stofexplosie voor regio’s met IECEx-regels

Met deze certificeringen voldoen de Alfred-veiligheidsschakelaars aan de hoogste normen voor gebruik in gevaarlijke omgevingen, waardoor ze ideaal zijn voor de meest veeleisende industriële toepassingen.

Flexibele Configuraties met de Alfred Range

Met de Alfred-reeks kun je gemakkelijk verschillende configuraties maken. Je kunt kiezen uit verschillende actuators, waaronder opties voor interne noodontgrendeling in combinatie met de Ex-schakelaar module. Ook kun je hoofdmodules en tot drie sleuteladapters combineren met een Ex-schakelaar module. Hierdoor is Alfred de meest aanpasbare vergrendeling voor gevaarlijke omgevingen.

Applicatie voorbeeld

In zone 2/22 zorgt de Alfred veiligheidsvergrendeling ervoor dat toegangssleutels worden vrijgegeven, waarmee je de mechanische deurvergrendeling op de luiken in zone 0/20 (zie afbeelding) kunt openen.

Hoe het in zijn werking gaat:

  1. Vrijgave van Sleutels: In zone 2/22 geeft de solenoïde-interlock de sleutels vrij. Deze sleutels worden gebruikt om de drie luiken van de machine te openen.
  2. Gebruik van Sleutels: Zolang de sleutels worden gebruikt om de luiken te openen, blijven de veiligheidscircuits in de solenoïde-unit open. Dit betekent dat de machine niet kan worden ingeschakeld en in een veilige staat blijft.
  3. Terugplaatsen van Sleutels: Zodra alle sleutels weer terug in de solenoïde-unit zijn geplaatst, kunnen de veiligheidscircuits worden gesloten en keert de machine terug naar de normale operationele staat
Wil je meer weten over dit product? Bekijk dan de webshop of neem hier contact op met één van onze specialisten!

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De functie van Toegangssleutels vs Veiligheidssleutels

In dit artikel wordt onderzocht hoe het gebruik van toegangssleutels en persoonlijke veiligheidssleutels effectief insluitingsgevaar kunnen voorkomen en zo voor…

ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid? De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Nieuws Alfred Range explosion proof
Machineveiligheid

Het gebruik van Alfred-vergrendelingen

Bij Unique Safety Products hebben we een ruim assortiment Fortress veiligheidsschakelaars. U vindt bij ons een reeks robuuste vergrendelingsapparaten, ontworpen en gecertificeerd voor gebruik op gevaarlijke locaties en in explosieve atmosferen…

Lees verder