Providing Safety
Fortress Sleutelgraveringen

Fortress Sleutel Graveringen

Trapped Key Systemen zijn geavanceerde veiligheidssystemen die vaak worden gebruikt in fabrieken, raffinaderijen en andere industriële faciliteiten. Ze werken door het vergrendelen, en uitgeven van sleutels, waardoor  veiligheidsmaatregelen in de juiste volgorde worden uitgevoerd. 

De effectiviteit van deze systemen hangt sterk af van het ontwerp en het beheer van sleutels, die essentieel zijn voor het beheersen van toegang en het voorkomen van ongevallen. Fortress Safety biedt richtlijnen voor sleutelgraveringen.

Fortress houdt graveringen en sleutelnummers (differ) bij volgens de richtlijnen van ISO/TS 19837: 2018. Deze norm benadrukt de noodzaak voor alle Trapped Key Systems om maatregelen te hebben om onbedoelde duplicatie van sleutelnummers te voorkomen. Het benadrukt dat codes niet onbedoeld mogen worden gedupliceerd, om de integriteit en veiligheid van het systeem te waarborgen.

Belangrijke Richtlijnen voor Sleutel Graveringen

1. Graveringsvereisten

Alle sleutels moeten een gravering hebben voor identificatiedoeleinden. Deze gravering wordt door de klant geleverd en moet in hoofdletters zijn. De maximale lengte is 30 tekens, verdeeld over drie regels van maximaal 10 tekens per regel. Bijvoorbeeld, “MACHINE A/AREA B/WELDING” zou worden gegraveerd als:

• 1e regel: MACHINE A
• 2e regel: AREA B
• 3e regel: WELDING

De gravering wordt zichtbaar weergegeven aan de voorkant van sleutels, sloten en stofkappen.

Fortress sleutelgraveringen

Ben je benieuwd hoe je de gravering op je sleutels het beste kunt definiëren voor optimale duidelijkheid en functionaliteit? Wij hebben enkele voorbeelden om je te helpen bepalen welke informatie je op elke sleutel moet vermelden.

Regel 1. Locatie
Gebruik de eerste 10 tekens om de locatie van het apparaat samen te vatten. Bijvoorbeeld “PRODUCTIE” voor een machine in het productiegebied.

Regel 2. Machinebeschrijving
Gebruik de tweede regel van 10 tekens om de machine zelf te beschrijven. Bijvoorbeeld “ROBOT CELL” voor een specifiek type machine.

Regel 3. Sleutelfunctie
Definieer in de derde regel de functie van de sleutel. Kies beschrijvende termen zoals “ISOLATIE” voor het isoleren van machines, “TOEGANG” voor het verlenen van toegang tot beveiligde gebieden, of “SAFETY” voor het beschermen van operators in een specifieke zone.

2. Sleutelnummers (Differ codes)

Elke sleutel krijgt ook een uniek sleutelnummers toegewezen. Het Sleutelnummers (ook wel “differ” genoemd) bestaat uit zeven cijfers en wordt geproduceerd en gedocumenteerd door Fortress. Zodra een bestelling is geplaatst, worden sleutelnummers toegewezen aan de opgegeven gravering. Deze sleutelnummers komen overeen met de specifieke inkepingen op een sleutel en bepalen de compatibiliteit met een bepaald slot.

3. Naleving van normen

Fortress houdt zich aan de ISO/TS 19837: 2018 normen, die de preventie van onbedoelde duplicatie van sleutelnummers benadrukken. Deze norm vereist dat fabrikanten een register van sleutelnummers bijhouden om de integriteit en veiligheid van hun Trapped Key Systems te waarborgen.

4. Vereiste informatie voor sleutelnummers

Bij het plaatsen van een bestelling die sleutels omvat, moeten klanten de volgende gegevens verstrekken:

• Naam van de Eindgebruikersorganisatie
• Adres van de Eindgebruiker
• Graveringsdetails

5. Herbestellen en wijzigen van sleutels

Voor herbestellingen of wijzigingen moeten klanten exacte details verstrekken, want zodra een gravering is toegewezen aan een sleutelnummers, kan deze niet meer worden gewijzigd. Dit zorgt voor consistentie en veiligheid in sleutelbeheer.

6. Levering van duplicaatsleutels

Duplicaatsleutels worden alleen geleverd ter vervanging van verloren of beschadigde sleutels. Als reserve- of mastersleutels worden gebruikt, moeten deze onder strikt beheer vallen en opgenomen worden in de risicobeoordeling.

Deze richtlijnen helpen bij het behouden van de veiligheid en functionaliteit van de Fortress-veiligheidssystemen door ervoor te zorgen dat sleutelnummers uniek en traceerbaar zijn.

Veelvoorkomende Fortress Sleutel artikel nummers

CLK-SUSS
Standaard Verschillende RVS Sleutel met Grijze Afdichting
-Compatibel met alle standaard CL-type sloten

CLK-SUCS
Standaard Verschillende RVS Sleutel met Gekleurde Afdichting
-Compatibel met alle standaard CL-type sloten

CLK-LP-SU
Standaard Verschillende Laagprofiel RVS Sleutel
-Compatibel met alle standaard CL-type sloten

MLK-SUGS
Standaard Verschillende RVS Sleutel met Gouden Afdichting voor Meesterbare Sloten
-Compatibel met ML-type sloten

MLK-SUCS-…
Standaard Verschillende RVS Sleutel met Gekleurde Afdichting voor Meesterbare Sloten
– Compatibel met ML-type sloten

MLK-SUGM
Meester RVS Sleutel met Gouden Afdichting met Meester Serie.

Download de Fortress Graverings Gids (EN)

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De functie van Toegangssleutels vs Veiligheidssleutels

In dit artikel wordt onderzocht hoe het gebruik van toegangssleutels en persoonlijke veiligheidssleutels effectief insluitingsgevaar kunnen voorkomen en zo voor…

ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid? De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen