Providing Safety
Fortress Interlocks ProNet veiligheidsschakelaar

Fortress Interlocks ProNet veiligheidsschakelaar

Fortress Interlocks heeft zijn reeds bestaande amGard Pro productgroep nu uitgebreid met een ProfiNet-uitvoering. Ook deze ProNet veiligheidsschakelaar uit de amGard Pro productgroep is speciaal ontwikkeld om goed te blijven functioneren onder de meest zware industriële omstandigheden.

Veiligheidsschakelaar met Ethernet aansturing

Versie voor ProfiNet en CIP Safety

nieuws profinet Fortress

Met een vergrendelingskracht van 10.000N en een zeer robuuste RVS kopmodule blijft deze schakelaar jarenlang probleemloos functioneren onder de meeste zware industriële omstandigheden zoals trillingen, stof en vuil. Met deze uitbreiding van het amGard Pro assortiment brengt Fortress Interlocks de meeste robuuste netwerk-veiligheidsschakelaar op de markt.

ProfiNet is ’s werelds meest geavanceerde industriële ethernet-systeem voor het transporteren van real-time data tussen besturingsapparatuur zoals PLC’s en field devices (waaronder veiligheidsschakelaars). Met behulp van de ProfiNet geschikte veiligheidsschakelaar ​​kan de bedrading voor ieder field device worden verminderd. Doordat de veiligheidsschakelaar is uitgevoerd met vier quick disconnectors (twee voor data en twee voor voeding) kan middels “Daisy-chain” veel bekabeling worden bespaard. Tevens worden ontwerp-, engineerings-, inbedrijfstellings- en onderhoudskosten aanzienlijk verminderd.

Naast ProfiNet kan de door Fortress Interlocks ontwikkelde schakelaar worden gebruikt op Ethernet IP netwerken. ProfiNet biedt een ongekend niveau van foutdetectie welke zorgt voor een drastische vermindering van downtime in de productie. Geautoriseerd personeel heeft daarnaast op afstand toegang tot het netwerk, waardoor ingenieurs systeemfouten kunnen diagnosticeren zonder dat ze ter plaatse zijn.

Alle amGard Pro veiligheidsschakelaars kunnen daarnaast worden voorzien van een veiligheidssleutel die verplicht moet worden uitgenomen door de operator die de beveiligde zone betreedt. De machine kan niet herstart worden totdat de veiligheidssleutel is teruggebracht naar de oorspronkelijke positie buiten het gevaarlijke gebied. Wanneer meerdere operators de beveiligde zone betreden kan de veiligheidssleuteladapter worden vergrendeld middels een hangslot. Hiermee kan iedere operator een hangslot aan de veiligheidsschakelaar koppelen voor vergrendelingsdoeleinden.

 

Machinesafety-shop.com
Wij hebben een selectie veiligheidsschakelaars en machineafscherming beschikbaar op onze webshop www.machinesafety-shop.com.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Troax Blueguard Hygiënische afscherming

BlueGuard, ontwikkeld door Troax, is een hoogwaardig machine-afschermingssysteem dat voldoet aan strenge hygiënische normen...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen