Providing Safety
Extreem duurzame PLe veiligheidsvergrendeling

Extreem duurzame PLe veiligheidsvergrendeling

Een extreem robuuste en vergrendelbare veiligheidsschakelaar voor PLe toepassingen. De ATOM veiligheidsschakelaar is de nieuwste duurzame Ple veiligheidsvergrendeling in het gamma van Fortress Interlocks.

Veiligheidsvergrendeling weerstaat 7500N trekkracht

Hoog gecodeerd volgens EN/ISO 14119

nieuws Fortress Interlocks Atom

De duurzame PLe vergrendeling is bestand tegen maar liefst 7.500N trekkracht en beschikt over een zeer grote uitlijningstolerantie van 7.5mm in iedere richting. De behuizing is robuust en volledig vervaardigd uit staal met RVS 316 contactgedeeltes.

De zeer compacte veiligheidsschakelaar is voorzien van OSSD contacten en biedt de keuze uit een M12 5pin of een 8pin stekkeraansluiting. Daarnaast biedt de ATOM ook de optie voor twee stekkeraansluitingen voor daisy-chaining.

De multi-colour LED informeert u over de stand van de deur en de veiligheidscontacten. De volledig nieuw ontworpen kopmodule van de ATOM werkt middels een kogelvormige bedientong welke extra gecontroleerd wordt door een high coded RFID schakelaar. Dit ontwerp maakt de ATOM uitermate geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omstandigheden en dankzij het behoud van een zeer compact ontwerp tevens geschikt voor kleine radius deuren en luiken.

De ATOM is geschikt voor gebruik in EN ISO 13849-1, Category 4, PLe (SIL3) applicaties en is 3rd party approved door TUV SUD. Fortress Interlocks brengt met de ATOM een zeer concurrerend product op de markt, gekenmerkt door de robuustheid en kwaliteit die men zo van Fortress Interlocks gewend is.

Wij hebben ook een selectie Atom veiligheidsschakelaars beschikbaar op onze webshop www.machinesafety-shop.com.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

USP Partner van het Engineering Safety Event 2023

USP is Partner van het Engineering Safety Event – Kom Ons Bezoeken! Op woensdag 29 november 2023, neemt Unique Safety…

Nieuwe definitielijst!

Verbreedt uw kennis, met onze definitielijst! Recentelijk hebben wij een nieuwe pagina aan onze website toegevoegd, een definitielijst! Op deze pagina…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland

Speditionstraße 21
40221 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 88231735
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Nieuwe definitielijst!

Verbreedt uw kennis, met onze definitielijst! Recentelijk hebben wij een nieuwe pagina aan onze website toegevoegd, een definitielijst! Op deze pagina vindt u alle steekwoorden die

Lees verder
veiligheidshelm verplicht icon
Machineveiligheid

Veiligheidspictogrammen op de werkvloer

Veiligheidspictogrammen op de werkvloer Veiligheidssymbolen moeten gebruikt worden om medewerkers te waarschuwen tegen restrisico’s. Volgens de machinerichtlijn gaat het hierbij om informatie en waarschuwing in

Lees verder