Providing Safety
ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid?

De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen die de toegang reguleren tot beveiligde zones. Beide systemen zijn ontworpen om de veiligheid te verhogen door onbedoelde herstart van machines tijdens werkzaamheden te voorkomen.

ALPHA

De ALPHA wordt geïnstalleerd op deuren die al voorzien zijn van een veiligheidsschakelaar of sensor. Dit systeem zorgt ervoor dat een deur niet geopend kan worden zonder de gecodeerde veiligheidssleutel. Operators moeten deze sleutel meenemen wanneer ze de beveiligde zone betreden. Zolang de sleutel niet teruggeplaatst is, kan de deur niet sluiten en blijft de machine uitgeschakeld. De ALPHA is geschikt voor zowel draaideuren als schuifdeuren en kan eenvoudig retro-fit geplaatst worden.

Werking ALPHA voor draaideuren:

 1. Sluit de deur: Zorg ervoor dat de deur volledig gesloten is.
 2. Activeer de ALPHA insluitingsbeveiliging: Draai de uniek gecodeerde veiligheidssleutel en neem vervolgens de veiligheidssleutel uit het slot. De ALPHA insluitingsbeveiliging voorkomt nu het openen van de toegangsdeur.
 3. Blokkeer het sluiten van de deur: De ALPHA blokkeert het sluiten van de deur en het schakelen van de deurcontacten totdat de veiligheidssleutel terug is ingevoerd in het slot.
 4. Open de deur: Neem de veiligheidssleutel uit het slot om de deur te openen.
 5. Toegang tot de beveiligde zone: Zolang de operator in de beveiligde zone aanwezig is met de veiligheidssleutel, kan de deur niet worden gesloten en kan de machine niet opnieuw worden gestart.
 6. Beveiliging opheffen: Voer de veiligheidssleutel terug in het slot om de deur weer te kunnen sluiten en de machine weer te kunnen starten.

Werking ALPHA voor schuifdeuren:

 1. Deur gesloten: De veiligheidscontacten zijn gesloten en de machine is in gebruik.
 2. Deur gedeeltelijk geopend: De schuifdeur kan tot een bepaald punt geopend worden, waarbij de veiligheidscontacten openen.
 3. Volledig openen: Door de sleutel te draaien, wordt de deur volledig ontgrendeld en kan de blokkeerplaat bewegen, waardoor de deur niet meer gesloten kan worden.
 4. Sleutel uitnemen: De sleutel kan worden verwijderd, en er kunnen persoonlijke hangsloten worden toegevoegd voor extra veiligheid.
 5. Machine uitschakeling: Zolang de sleutel uitgenomen is, blijven de veiligheidscontacten geopend en kan de machine niet herstarten.

BRAVO 

De BRAVO voorkomt dat lichtschermen worden gereset zolang er iemand in de beveiligde zone aanwezig is. Dit systeem is speciaal ontworpen om te garanderen dat de veiligheidsmaatregelen intact blijven zolang de zone bezet is, waardoor ongewenste inschakeling van machines wordt voorkomen.

De BRAVO insluitbeveiliging kan eenvoudig worden gemonteerd met glijmoeren aan de zijkant van het lichtscherm. Bovendien is montage op een beschermprofiel mogelijk dankzij de standaard leverbare blokkeerplaten in verschillende dieptes.

De gecodeerde sleutel kan alleen worden verwijderd wanneer de blokkeerinrichting de stralen van het lichtscherm onderbreekt. De operator neemt deze veiligheidssleutel mee naar de beveiligde zone, waardoor onbedoelde herstart of reset van de machine wordt voorkomen. Als meerdere operators de ruimte betreden, kan de veerbelaste stofkap worden voorzien van twee hangsloten om te voorkomen dat de sleutel wordt ingevoerd en dus de blokkering van de lichtstraal wordt opgeheven.

Werking BRAVO lichtschermen:

 1. Montage van de BRAVO insluitbeveiliging: Plaats de BRAVO insluitbeveiliging naast of op de ontvanger van het lichtscherm met 2 bevestigingen.
 2. Activering van de blokkeerplaat: Draai de sleutel om de blokkeerplaat voor het lichtscherm te activeren, waardoor de stralen geblokkeerd worden. De sleutel kan alleen verwijderd worden als de blokkeerplaat het lichtscherm blokkeert.
 3. Persoonlijke bescherming tegen herstart: Neem de vrijgekomen sleutel mee de beveiligde zone in als persoonlijke bescherming tegen onverwachte herstart. Zolang de sleutel is verwijderd, blijft de blokkeerplaat vergrendeld.
 4. Toepassen van veiligheidshangsloten: Als meerdere operators de beveiligde zone moeten betreden, plaats dan veiligheidshangsloten om te voorkomen dat de vergrendelbare stofkap geopend wordt en herstart wordt voorkomen.

De ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen verhogen dus de veiligheid in beveiligde zones door te voorkomen dat machines herstarten wanneer iemand zich in de beveiligde zone bevindt. De ALPHA zorgt ervoor dat deuren niet sluiten zonder de veiligheidssleutel, terwijl de BRAVO ervoor zorgt dat lichtschermen niet gereset worden zolang er iemand in de veiligheidszone is. Beide systemen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op bestaande deuren en lichtschermen en zijn cruciaal voor een veilige werkomgeving.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan direct contact op met één van onze sales engineers.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De functie van Toegangssleutels vs Veiligheidssleutels

In dit artikel wordt onderzocht hoe het gebruik van toegangssleutels en persoonlijke veiligheidssleutels effectief insluitingsgevaar kunnen voorkomen en zo voor…

Fortress Sleutelgraveringen

Fortress houdt graveringen en sleutelnummers (differ) bij volgens de richtlijnen van ISO/TS 19837: 2018...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen