Providing Safety
Beveiligen van een achtbaan bij Wildlands Adventure Zoo

Beveiligen van een achtbaan bij Wildlands Adventure Zoo

Soms mogen wij onze klanten bezoeken op zeer bijzondere locaties, zo ook vandaag in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Tezamen met onze opdrachtgever Koenen Bouw mochten wij bijdragen aan een veilige en efficiënte werkomgeving voor de nieuwste aanwinst van het park: de bloedstollende achtbaan Tweestryd. Het op een juiste manier beveiligen van een achtbaan kan goed bereikt worden met behulp van een Trapped Key Interlock systeem.

Het enige interlocksysteem dat TüV gecertificeerd is tot PLe

Persoonlijke veiligheidssleutels voorkomen opsluiting

Nieuws achtbaan wildlands zoo

Het park is opgedeeld in drie zones; Jungola, Serenga en Nortica, vandaag ontmoeten wij Erwin van der Veen in Serenga waar de achtbaan Tweestryd is gelegen. Erwin is projectleider, werkvoorbereider en bouwbegeleider bij Koenen Bouw (onderdeel van Volker Wessel). Deze multidisciplinaire functie is typerend voor Koenen Bouw. Hiermee zijn de lijnen kort en is de betrokkenheid en kennis ter plaatse zeer groot. Koenen Bouw heeft een grote rol gespeeld bij de realisatie van de nieuwe achtbaan. Zo hebben zij onder andere de fundaties, de hekwerken en het schilderwerk verzorgd. De achtbaan zelf is gebouwd door de firma Vekoma. Volgens Erwin van der Veen gaat het bij de realisatie van Tweestryd in Wildlands echt om een uniek project;

‘’Het bijzondere aan dit project is dat alles, maar dan ook echt alles in thema wordt gemaakt. Hierbij worden decorbouwers ingezet om alles in de juiste stijl vorm te geven Dit wordt in alle drie de gethematiseerde klimaatzones op unieke wijze doorgevoerd om zo een ultieme belevenis te creëren voor de bezoekers. Zij wanen zich echt even in een ander deel van de wereld. Dit betekent dus dat zelfs de door Unique Safety Products geleverde deurvergrendelingen in thema worden gemaakt.’’

Uiteraard speelt veiligheid een enorm grote rol, Unique Safety Products heeft Koenen Bouw mogen adviseren bij de aanschaf van de machineveiligheidscomponenten. Dit resulteerde onder andere in de aanschaf van een interlock systeem, wat een grote kostenbesparing te weeg bracht. Doordat bij een interlock systeem gebruik gemaakt wordt van mechanische deurvergrendelingen die worden geopend met een gecodeerde sleutel afkomstig uit een veiligheidssleutelschakelaar, was het niet nodig om mantelbuizen in te graven voor de bekabeling naar de deuren. Aangezien de deuren die beveiligd moeten worden op verschillende afstanden van de besturingskast geplaatst zijn, heeft Koenen Bouw de opdracht goedkoper kunnen uitvoeren dan in eerste instantie begroot.

Door het gebruik van Interlock Systemen is de kans op storingen daarnaast sterk verminderd. Interlock of sleuteltransfersystemen zijn een beproefde methode voor het grotendeels mechanisch beveiligen van machines en processen. Het principe van interlock systemen is gebaseerd op het vrijgeven en vergrendelen van uniek gecodeerde sleutels in een vooraf vastgestelde volgorde. Fortress Interlocks kan 200.000 unieke sleutelcodes maken en registreert deze op eindgebruiker om duplicaatuitgifte te voorkomen. Daarnaast is de gebruikte mGard productgroep van Fortress Interlocks TüV gecertificeerd en geschikt voor gebruik in PLe en SIL3 applicaties.

De realisatie van het project Tweestryd is gestart in september 2017. De geplande opening van april 2018 leek in eerste instantie ambitieus, maar door een zeer vlot en efficiënt verloop van het project is deze deadline toch gehaald. Koenenbouw heeft veel baat gehad bij de heldere communicatie en goede ondersteuning van Unique Safety Products. Wie durft kan vanaf 5 april de strijd aangaan in één van de mijnkarretjes en op duizelingwekkende hoogte rakelings langs elkaar heen scheren.

Nieuws achtbaan wildlands zoo 2

Machinesafety-shop.com
Wij hebben een selectie veiligheidsschakelaars en machineafscherming beschikbaar op onze webshop www.machinesafety-shop.com.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Troax Blueguard Hygiënische afscherming

BlueGuard, ontwikkeld door Troax, is een hoogwaardig machine-afschermingssysteem dat voldoet aan strenge hygiënische normen...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen

Vacatures

Vacature: Inside Sales Hero

Ben jij klaar voor een rol waarin je niet alleen jouw commerciële en administratieve talent kunt laten zien, maar ook bijdraagt aan de veiligheid in diverse werkomgevingen wereldwijd? Dan ben jij de held die wij zoeken!

Lees verder