Providing Safety
Optimaliseer de veiligheid met CIP safety of PROFIsafe

Optimaliseer de veiligheid met CIP Safety of PROFIsafe

Geavanceerde netwerk veiligheidsschakelaars met geïntegreerde Ethernet protocollen PROFINET en Ethernet/IP helpen bij het waarborgen van de veiligheid en het beheersen van toegang tot gevaarlijke machines of processen. Deze innovatieve oplossingen maken gebruik van moderne technologieën om veiligheidsbewaking en -besturing te integreren in industriële netwerken.

De amGard Pro Netwerk veiligheidsschakelaars met Ethernet/IP & CIP Safety of PROFINET & PROFIsafe van Fortress Safety bieden een geavanceerde en geïntegreerde benadering van machineveiligheid. De veiligheidsschakelaars bieden betrouwbare prestaties, flexibiliteit en uitgebreide diagnostische mogelijkheden. Zo helpen ze bedrijven om de veiligheid te verbeteren, naleving van voorschriften te waarborgen en de efficiëntie van hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

PROFINET & PROFIsafe

Ethernet/IP & CIP safety

Het gebruik van netwerk veiligheidsschakelaars biedt diverse voordelen. Allereerst maakt het real-time informatie-uitwisseling mogelijk tussen de interlocks en andere apparaten, zoals noodstopsystemen veiligheids-PLC’s en bewakingssystemen, in het netwerk. Dit stelt bedrijven in staat om directe feedback te ontvangen over veiligheidssignalen en statusinformatie, wat leidt tot snellere respons in geval van noodsituaties.

Tevens zorgt het gebruik van een ethernet geïntegreerde veiligheidsschakelaars voor een aanzienlijke besparing op bekabeling. Naast dat datakabels zelf al een stuk voordeliger zijn, zijn er ook minder van nodig.

Veiligheidsschakelaars met PROFIsafe

Netwerk veiligheidsschakelaars met PROFIsafe maken gebruik van het PROFINET-protocol, dit protocol wordt veel gebruikt in de industriële automatisering. Door de veiligheidsfuncties te integreren met het bestaande PROFINET-netwerk, kunnen bedrijven de veiligheid verbeteren zonder extra infrastructuur te implementeren.

Wat is PROFINET?
PROFINET is een open standaard Ethernet-gebaseerd communicatieprotocol dat wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens in industriële automatiseringstoepassingen. Het biedt realtime communicatie en integratie van verschillende apparaten, zoals PLC’s, I/O-modules, aandrijvingen en sensoren, in een enkel netwerk. Met PROFINET kunnen gegevens snel en betrouwbaar worden uitgewisseld tussen deze apparaten, waardoor een naadloze communicatie en coördinatie van processen mogelijk is.

Wat is PROFIsafe?
PROFIsafe, is een veiligheidsuitbreiding van PROFINET en biedt de mogelijkheid om veiligheidsfuncties te integreren in het PROFINET-netwerk. Het is een certificeerbare technologie die voldoet aan de internationale veiligheidsnormen, waardoor de betrouwbare communicatie van veiligheidsgerelateerde gegevens tussen veiligheidsapparaten en besturingssystemen mogelijk wordt. Met PROFIsafe kunnen bedrijven veiligheidsfunctionaliteit implementeren zonder aparte veiligheidsnetwerken te hoeven opzetten, waardoor de complexiteit en kosten worden verminderd.

Veiligheidsschakelaars met CIP Safety

Ethernet/IP en CIP Safety zijn communicatieprotocollen die de integratie van veiligheidsfunctionaliteit in industriële netwerken mogelijk maken. Met netwerk veiligheidsschakelaars op basis van deze protocollen kunnen bedrijven een hoog niveau van machineveiligheid bereiken, terwijl ze profiteren van de voordelen van gestandaardiseerde en betrouwbare communicatie.

Met CIP Safety profiteer je van de voordelen van het Common Industrial Protocol (CIP) in combinatie met veiligheidsfunctionaliteit. Door gebruik te maken van de bekende Ethernet-communicatiestandaard kunnen netwerkinterlocks naadloos worden geïntegreerd met bestaande automatiseringssystemen. Dit maakt een efficiënte en kosteneffectieve implementatie mogelijk zonder dat aparte veiligheidsnetwerken nodig zijn.

Wat is Ethernet/IP?
Ethernet/IP is een Ethernet-gebaseerd communicatieprotocol dat wordt gebruikt voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende apparaten in industriële netwerken. Het maakt gebruik van de bekende TCP/IP-technologie en biedt de mogelijkheid om gegevens in real-time te verzenden. Ethernet/IP wordt veel gebruikt in de industrie en maakt het mogelijk om apparaten, zoals PLC’s, sensoren, aandrijvingen en HMI’s (Human Machine Interfaces naadloos te integreren.

Wat is CIP Safety?
CIP Safety (Common Industrial Protocol Safety) is een veiligheidsuitbreiding van het CIP-protocol, dat de basis vormt voor Ethernet/IP. Het is een gestandaardiseerd protocol dat is ontwikkeld om veiligheidsfuncties te integreren in industriële netwerken. CIP Safety maakt gebruik van Ethernet/IP als het onderliggende communicatieprotocol en biedt de mogelijkheid om veiligheidsgerelateerde gegevens betrouwbaar en in real-time uit te wisselen tussen verschillende veiligheidsapparaten en besturingssystemen.

Ethernet/IP en CIP Safety bieden uitgebreide diagnostische mogelijkheden. Er wordt realtime veiligheidsinformatie verzamelt en doorgeven aan het besturingssysteem, waardoor operators snel kunnen reageren op veiligheidsincidenten of storingen. Dit helpt bedrijven bij het optimaliseren van hun operationele efficiëntie en minimaliseert de stilstandtijd.

amGard Pro met Netwerk mogelijkheden

amgard Pro Netwerk veiligheidsschakelaars van Fortress Safety zijn ontworpen om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en -voorschriften. Ze zijn voorzien van geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals vergrendelingen, vergrendelingen met sleutelschakelaars en veiligheidsschakelaars. Deze functies zorgen ervoor dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot gevaarlijke machines of processen, waardoor het risico op ongevallen en letsel wordt geminimaliseerd.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De functie van Toegangssleutels vs Veiligheidssleutels

In dit artikel wordt onderzocht hoe het gebruik van toegangssleutels en persoonlijke veiligheidssleutels effectief insluitingsgevaar kunnen voorkomen en zo voor…

ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen

Wat zijn de ALPHA en BRAVO insluitingsbeveiligingen hoe verhoogd het de veiligheid? De ALPHA en BRAVO zijn volledig mechanische beveiligingssystemen…

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen