Providing Safety
De Alpha insluitings beveiliging voor deuren

Insluitingsbeveiliging voor deuren

De Alpha is een nieuwe mechanische oplossing tegen insluitingsgevaar bij machines en processen.

Mensen beschermen tegen insluiting kan op verschillende manieren, om te beginnen met veiligheidsschakelaars voorzien van mechanisch gecodeerde persoonlijke veiligheidssleutels, maar ook veiligheidsschakelaars met een ingebouwde RFID badgelezer en 3D radar beveiliging voor persoonsdetectie en inloopdetectie. En vanaf nu, is er de Alpha, volledig mechanische insluitingbeveiliging voor deuren en lichtschermen.

Insluitingsbeveiliging voor deuren

Variant voor draai- en schuifdeuren

Dwangmatige beveiliging
Om insluiting tijdens onderhoud in beveiligde zones te voorkomen wordt vaak een veiligheidshangslot gebruikt. Integendeel tot bij het gebruik van Lockout-Tagout hangsloten is dat het een procedure is en niet dwangmatig. Door middel van de ALPHA wordt het gebruik van een veiligheidssleutel dwangmatig gemaakt. 

In tegenstelling tot Lockout-Tagout voorkomt dit volledig mechanische blokkeersysteem, voor draai en schuifdeuren, insluiting en zorgt ervoor dat machines niet onbedoeld worden herstart gedurende werkzaamheden. Daarnaast kan de ALPHA insluitingsbeveiliging  eenvoudig retro-fit geplaatst worden op iedere toegangsdeur van de beveiligde zone (die reeds voorzien is van een veilige deurschakelaar). En als laatste verplicht de ALPHA operators om een veiligheidssleutel mee te nemen wanneer zij het gebied betreden.

Specificaties van de Alpha, insluitingsbeveiliging voor deuren:

  • Dwangmatige Lockout-Tagout
  • Volledig mechanisch
  • Eenvoudig te monteren op iedere deur
  • Verplichte sleuteluitname
  • 200.000 unieke sleutelcoderingen
  • Volledig RVS 316
  • Zeer robuust uitgevoerd
  • Versie voor schuifdeuren

Deze mechanische oplossing is tevens beschikbaar voor het beveiligen van lichtschermen neem hiervoor een kijkje bij de Bravo insluitingsbeveiliging voor lichtschermen.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Twitter
Facebook

Laatste Artikelen

De muting functie van de laserscanner

De muting functie van de Datalogic Laserscanner In dit artikel zal uitgebreid worden ingegaan op de muting functie van de…

Troax Blueguard Hygiënische afscherming

BlueGuard, ontwikkeld door Troax, is een hoogwaardig machine-afschermingssysteem dat voldoet aan strenge hygiënische normen...

Connect met USP

Direct contact

Nederland
Van ’t Hoffstraat 4
2665 JL Bleiswijk
Nederland

+31(0)108224400
sales@usp-safety.com


Duitsland
Theodorstraße 105
40472 Düsseldorf
Duitsland

+49 (0)211 302 979 18
sales.de@usp-safety.com

Gerelateerde artikelen